2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ egyik legnagyobb fehér cápájával úszkált együtt egy búvárcsapat Hawaii partjainál

Már több mint 2 millióan nézték meg a neten azt a felvételt, amelyen a világ egyik legnagyobb fehér cápáját örökítette meg egy búvárcsapat a Hawaii-szigetekhez tartozó Oahu déli partjainál. A hatalmas tengeri ragadozót egy elhullott nagy ámbráscet teteme vonzotta a területre, ahol egyébként ezt a fajt nem igazán lehet megfigyelni, mert a hűvösebb vizeket kedveli.

A térségben elpusztult nagy ámbráscet tetemét a NOAA (Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal) szakértői a partoktól távolabbi nyílt tengeri vizekre vontatták ki, részben egészségügyi okok miatt, részben pedig kutatási célból. A hawaii kutatócsoport a NOAA által megadott információk alapján talált rá a cetre, illetve a teteméből lakmározó tigriscápákra, melyek gyorsan eliszkoltak, amikor – a kutatócsoport legnagyobb örömére – felbukkant a hatalmas fehér cápa.

A videó 1. változata:

A 2. változat:

Neked ajánljuk
Szörfösök mentettek meg egy bébicápát Dél-Afrikában Szörfösök mentettek meg egy bébicápát Dél-Afrikában A Duna tíz legszebb partszakasza Magyarországon Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam