2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fán ragadt pumán segítettek a tűzoltók

Egy vadmacskát kellett megmenteniük a tűzoltóknak Kaliforniában. A puma felmászott egy fára, ahonnan nem tudott lemenni.

Egy kaliforniai férfi éppen kerti munkákat végzett szombat délután a kaliforniai Hesperiában, amikor az egyik fán észrevett egy pumát, amely egy ágon ült, körülbelül 15 méter magasan.

A puma a fán Fotók: facebook.com/San Bernardino County Fire

A férfi kihívta a tűzoltókat, akik a vadmacskát először elkábították, majd egy hám segítségével leemelték a fáról. Miután biológusok megvizsgálták, a pumát, visszaengedték a természetbe.

Egy helyi állatvédő szervezet szerint gyakori, hogy a fiatal pumák elkóborolnak élőhelyükről, hogy új területeket szerezzenek maguknak. Ugyan a pumák ritkán támadnak emberre, veszélyes lett volna magára hagyni a fán – írta a San Bernardino megyei tűzoltóság a Facebookon.

Neked ajánljuk
Csak néhány kiválasztott tudja, hol áll a világ legidősebb fája Megkezdték a „cetbörtön” foglyainak szabadon bocsátását Egy gyönyörű geológiai csoda: Arizona hullámzó sziklái Több százezer embernek kell elmenekülni a dél-ázsiai árvíz miatt Időjárásjelentés 2050-ből
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam