2019. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fán ragadt pumán segítettek a tűzoltók

Egy vadmacskát kellett megmenteniük a tűzoltóknak Kaliforniában. A puma felmászott egy fára, ahonnan nem tudott lemenni.

Egy kaliforniai férfi éppen kerti munkákat végzett szombat délután a kaliforniai Hesperiában, amikor az egyik fán észrevett egy pumát, amely egy ágon ült, körülbelül 15 méter magasan.

A puma a fán Fotók: facebook.com/San Bernardino County Fire

A férfi kihívta a tűzoltókat, akik a vadmacskát először elkábították, majd egy hám segítségével leemelték a fáról. Miután biológusok megvizsgálták, a pumát, visszaengedték a természetbe.

Egy helyi állatvédő szervezet szerint gyakori, hogy a fiatal pumák elkóborolnak élőhelyükről, hogy új területeket szerezzenek maguknak. Ugyan a pumák ritkán támadnak emberre, veszélyes lett volna magára hagyni a fán – írta a San Bernardino megyei tűzoltóság a Facebookon.

Neked ajánljuk
A fáraók korából származó faritkaságra bukkantak az USA-ban Veszélyeztetett madár- és denevérfajok védelmét erősítették meg a Balaton-felvidéken A Tesco és a Mars az élelmiszer-pazarlás ellen In Nomine Terra Calens – A melegedő Föld nevében Egy rejtett hálózat kényes egyensúlya
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam