2019. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fán ragadt pumán segítettek a tűzoltók

Egy vadmacskát kellett megmenteniük a tűzoltóknak Kaliforniában. A puma felmászott egy fára, ahonnan nem tudott lemenni.

Egy kaliforniai férfi éppen kerti munkákat végzett szombat délután a kaliforniai Hesperiában, amikor az egyik fán észrevett egy pumát, amely egy ágon ült, körülbelül 15 méter magasan.

A puma a fán Fotók: facebook.com/San Bernardino County Fire

A férfi kihívta a tűzoltókat, akik a vadmacskát először elkábították, majd egy hám segítségével leemelték a fáról. Miután biológusok megvizsgálták, a pumát, visszaengedték a természetbe.

Egy helyi állatvédő szervezet szerint gyakori, hogy a fiatal pumák elkóborolnak élőhelyükről, hogy új területeket szerezzenek maguknak. Ugyan a pumák ritkán támadnak emberre, veszélyes lett volna magára hagyni a fán – írta a San Bernardino megyei tűzoltóság a Facebookon.

Neked ajánljuk
Kölyökkorukban elárvult, mentett vadmacskákat engedtek vissza a szabadba (videóval) Több száz koalával végezhet egy napok óta tomboló erdőtűz Ausztráliában Humánus szempontokból száműzik a hízott libamájat New Yorkból A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit Lehet az online vásárlás is környezetbarát?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam