2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogadj örökbe!

A Fogadj örökbe! kampány és ingyenesen letölthető útmutatójának célja az, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken és gyepmesteri telepeken.

Fogadj örökbe! címmel megjelent a Nébih új, ingyenes kiadványa, amely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kötet ingyenesen letölthető a Szabad a gazdi program weboldaláról, pdf-formátumban innen, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.

Fogadj örökbe! Fotó: nebih.gov.hu

A Nébih Szabad a gazdi programjának legújabb elemét Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesület menhelyén. Az agrártárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a kötet egy átfogó és évek óta tartó kormányzati programba illeszkedik, melynek lényege a felelős állattartás elterjesztése és erősítése.

Kiemelt cél, hogy

a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken vagy gyepmesteri telepeken.

A Nébih új kiadványa az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható.

A Fogadj örökbe! hasznos gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak a gazdiknak, akik úgy döntenek, otthont és szeretetet biztosítanak egy árva állatnak.

A kötet már a kezdeti lépéseket is részletesen leírja, például, hogy milyen szempontok mérlegelésével választhatunk magunk mellé ideális négylábú társat, olyat, akinek az igényeit valóban ki tudjuk szolgálni.

Az útmutatóban szó esik egyebek között a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről,
a tartási költségekről, és gyakorlati tanácsokról az összeszokás megkönnyítése érdekében.

Neked ajánljuk
Magyarország környezeti helyzetképe Sok tanulsággal szolgált a világ első klónozott tehenének élete Büntetőadóval fognák vissza a húsfogyasztást Németországban Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam