2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kimenekítik a gázai horrorállatkert lakóit

Külföldre menekítenek több mint 40 vadállatot a Gázai övezet hírhedt rafahi állatkertjéből, ahol azok szörnyűséges körülmények között tengődnek – jelentette be a Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet.

A szervezet közleményében azt írta, hogy hetekig tartó szívós tárgyalások eredményeként sikerült rábírni a Gázai övezet legrégibb állatkertjének tulajdonosát, hogy

adja át az állatokat – köztük négy oroszlánt, több majmot és tarajos sült, egy hiénát, farkasokat, kutyákat, macskákat – a Négy Mancsnak.

Az egyik kimentett oroszlán Fotó: DunyaNews

A tulajdonos belátta, hogy pénz hiányában nem tudja megfelelő körülmények között etetni és gondozni az állatokat. Az evakuálással az állatok évek óta tartó kínszenvedésének vetnek véget.

Fotó: help.four-paws.org

A szervezet szakemberei az elkövetkező napokban megvizsgálják és felkészítik az állatokat a 300 kilométeres útra Jordániába, egy ottani állatmenedékhelyre.

A rafahi állatkertben csak az utóbbi pár hónapban kihűlésben elpusztult négy újszülött oroszlán, egy felnőtt nőstény oroszlánnak pedig metszőollóval levágták a karmait, hogy a látogatók játszadozni tudjanak a ragadozóval.

Fotó: pbs.twimg.com

Az állatkert 1999-ben nyílt, az izraeli blokád alatt álló palesztin területre a Gázát Egyiptommal összekötő, mára lerombolt titkos alagutakon érkeztek a vadállatok.
Az állatkert lakói közül már sok elpusztult a bombázások alatt.

A Négy Mancs már máskor is menekített ki állatokat Gázából és más válságövezetekből, de ilyen nagyszabású akcióra még nem volt példa

– közölte Amir Khalil misszióvezető. 2016-ban az állatvédő szervezet mentette ki Gázából az övezetben élő egyetlen tigrist, 2017-ben pedig az iraki Moszulból, az Iszlám Állam akkori fellegvárából evakuált egy oroszlánt és egy medvét.

Neked ajánljuk
Megemelkedett a világ legkövérebb, kihalás szélén álló papagájfajának száma 139 faj kapott új vagy fokozottabb védelmet Testi-lelki szenvedést okoz a vadvilágnak az emberek szelfimániája Tiszta ruha, vegyszerek nélkül? Egyszerűsítsük együtt az életünket
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam