2019. november 22., Cecília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kimenekítik a gázai horrorállatkert lakóit

Külföldre menekítenek több mint 40 vadállatot a Gázai övezet hírhedt rafahi állatkertjéből, ahol azok szörnyűséges körülmények között tengődnek – jelentette be a Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet.

A szervezet közleményében azt írta, hogy hetekig tartó szívós tárgyalások eredményeként sikerült rábírni a Gázai övezet legrégibb állatkertjének tulajdonosát, hogy

adja át az állatokat – köztük négy oroszlánt, több majmot és tarajos sült, egy hiénát, farkasokat, kutyákat, macskákat – a Négy Mancsnak.

Az egyik kimentett oroszlán Fotó: DunyaNews

A tulajdonos belátta, hogy pénz hiányában nem tudja megfelelő körülmények között etetni és gondozni az állatokat. Az evakuálással az állatok évek óta tartó kínszenvedésének vetnek véget.

Fotó: help.four-paws.org

A szervezet szakemberei az elkövetkező napokban megvizsgálják és felkészítik az állatokat a 300 kilométeres útra Jordániába, egy ottani állatmenedékhelyre.

A rafahi állatkertben csak az utóbbi pár hónapban kihűlésben elpusztult négy újszülött oroszlán, egy felnőtt nőstény oroszlánnak pedig metszőollóval levágták a karmait, hogy a látogatók játszadozni tudjanak a ragadozóval.

Fotó: pbs.twimg.com

Az állatkert 1999-ben nyílt, az izraeli blokád alatt álló palesztin területre a Gázát Egyiptommal összekötő, mára lerombolt titkos alagutakon érkeztek a vadállatok.
Az állatkert lakói közül már sok elpusztult a bombázások alatt.

A Négy Mancs már máskor is menekített ki állatokat Gázából és más válságövezetekből, de ilyen nagyszabású akcióra még nem volt példa

– közölte Amir Khalil misszióvezető. 2016-ban az állatvédő szervezet mentette ki Gázából az övezetben élő egyetlen tigrist, 2017-ben pedig az iraki Moszulból, az Iszlám Állam akkori fellegvárából evakuált egy oroszlánt és egy medvét.

Neked ajánljuk
Több száz koalával végezhet egy napok óta tomboló erdőtűz Ausztráliában Az aszály miatt vadállatok ezreit telepítik át Zimbabwéban Humánus szempontokból száműzik a hízott libamájat New Yorkból A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit Lehet az online vásárlás is környezetbarát?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam