2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mostantól magánterületen is csak engedéllyel lehet fát kivágni a II. kerületben

Budapest II. kerületének önkormányzata a rendelet értelmében közigazgtási bírásággal sújtja azokat, akik engedély nélkül vágnak ki fát magánterületen is. Az ellenőrzés évi kétszeri, légifelvétel-térkép alapján történik.

A II. kerületi önkormányzat a jövőben engedélyhez köti a magánterületen lévő fák kivágását.

A hivatal minden, zöldfelületet érintő változást légifelvétel-térkép alapján ellenőriz a továbbiakban. A fennálló állapotokat évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rögzítik.

A felvételek szoftveres összehasonlításával ki tudják szűrni azokat az ingatlanokat, ahol fakivágás történt.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szabályozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy a rendelet megalkotásának elsődleges célja a kerület természeti értékeinek további megóvása, jól átlátható és ellenőrizhető rendszer kialakítása a lakosság és a vállalkozások számára.

Illusztráció: pixabay.com

A polgármester egyúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult levélben, azt kérve: a kormány alkossa meg a környezetvédelmi bírságok fajtáiról és mértékéről szóló rendeletét.

Ebben tegye lehetővé, hogy az önkormányzatok az általános közigazgatási bírságolási szabályoktól eltérő – magasabb összegű – bírsággal szankcionálhassák a favédelemmel kapcsolatos előírások megsértőit.

A polgármester elmondta: nem a bírság kiszabása a céljuk, hanem az, hogy minél többen magukénak érezzék a zöld II. kerület ügyét, és tartsák be az ennek megóvását szolgáló szabályokat.

Neked ajánljuk
Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt Naponta 27 ezer fát engedünk le a WC-ken – De akkor mi a megoldás? A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Indonézia ragaszkodik a pálmaolajhoz
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam