2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mostantól magánterületen is csak engedéllyel lehet fát kivágni a II. kerületben

Budapest II. kerületének önkormányzata a rendelet értelmében közigazgtási bírásággal sújtja azokat, akik engedély nélkül vágnak ki fát magánterületen is. Az ellenőrzés évi kétszeri, légifelvétel-térkép alapján történik.

A II. kerületi önkormányzat a jövőben engedélyhez köti a magánterületen lévő fák kivágását.

A hivatal minden, zöldfelületet érintő változást légifelvétel-térkép alapján ellenőriz a továbbiakban. A fennálló állapotokat évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rögzítik.

A felvételek szoftveres összehasonlításával ki tudják szűrni azokat az ingatlanokat, ahol fakivágás történt.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szabályozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy a rendelet megalkotásának elsődleges célja a kerület természeti értékeinek további megóvása, jól átlátható és ellenőrizhető rendszer kialakítása a lakosság és a vállalkozások számára.

Illusztráció: pixabay.com

A polgármester egyúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult levélben, azt kérve: a kormány alkossa meg a környezetvédelmi bírságok fajtáiról és mértékéről szóló rendeletét.

Ebben tegye lehetővé, hogy az önkormányzatok az általános közigazgatási bírságolási szabályoktól eltérő – magasabb összegű – bírsággal szankcionálhassák a favédelemmel kapcsolatos előírások megsértőit.

A polgármester elmondta: nem a bírság kiszabása a céljuk, hanem az, hogy minél többen magukénak érezzék a zöld II. kerület ügyét, és tartsák be az ennek megóvását szolgáló szabályokat.

Neked ajánljuk
Ezerháromszáz százéves tölgyet ajánlottak fel a Notre Dame felújításához Hamarosan Etyekig is elbringázhatnak a budapestiek Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak Ezek az országok a klímamunka éllovasai
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam