2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Faölelési rekord született az erdők világnapján

A március 21-i erdők világnapján egy országos program keretében faölelési rekord született: több mint 6500-an juttatták el faölelés közben készített fotóikat és videóikat.

A Nimród Kerek-Erdő Egyesület által kezdeményezett – az Agrárminisztérium, az ÉSZAKERDŐ Zrt. és az Andreas Stihl Kft. által támogatott – program célja egyrészt

figyelemfelhívás volt az erdők veszélyeztetettségére, másrészt a fák fontosságára.

Fotó: stihlnemzedekek.hu

„Az erdő az általa biztosított haszonvételi lehetőségekkel, illetve számos egyéb közérdekű, védelmi és közjóléti szolgáltatásai révén az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, kiemelkedő jelentőségű nemzeti kincsünk” – mondta Puskás Mihály, az esemény ötletgazdája. Az erdők világnapján ez évben az erdők és az oktatás kapcsolata állt a rendezvények középpontjában:

Tanuld meg szeretni az erdőt!

Az esemény szervezői azt kérték a résztvevőktől, hogy bárhol legyenek is a világban, március 21-én álljanak meg egy perce, és szorosan öleljenek át egy fát, erről készítsenek egy fotót, és azt küldjék el egy meghatározott e-mail-címre, vagy töltsék fel azt közösségi oldalaikra.

Az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt. Az ország összes megyéjéből, sőt, még az országhatáron kívülről is érkeztek képek és videók. Az eredmény egyedülálló, sikerült az egy napon, több helyszínen történő legnagyobb létszámú faölelés országos rekordjának felállítása.

Neked ajánljuk
Lehet, hogy nem Amazónia a Föld tüdeje, de véd minket, amíg élni hagyjuk Megkezdődött a szarvasbőgés Somogyban „Erdősítettek” egy EB-szintű futballstadiont Ausztriában (képgalériával) A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: kerek-erdo.hu
Vissza
Hírfolyam