2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromszorosára nőtt az elefántok száma Namíbiában az elmúlt évtizedekben

Növekszik a vadon élő állatok populációja Namíbiában. Köztük az elefántok száma kevesebb mint 30 év alatt háromszorosára nőtt: míg 1990-ben 7500 egyedet tartottak számon az országban, mára több mint 22 ezret.

A namíbiai környezetvédelmi és turisztikai miniszter, Romeo Muyunda elmondta, hogy Namíbia 1990-es függetlenedése óta a vadvilág megőrzését célzó innovatív intézkedések is hozzájárultak az elefántpopuláció növekedéséhez.

Ezek között említette, hogy a fajmegőrzési program keretében a helyi közösségeknek számos ösztönzőt ígértek.

„Ha védik a vadvilágot, munkahely- és mezőgazdasági lehetőségeket teremtünk számukra. A jó vadgazdálkodás mellett ezek az ösztönzők vezettek oda, hogy nő a vadállatok állománya – különösen a védett területeken és a nemzeti parkokon kívül is.”

Namíbiai elefántok Fotó: flickr.com

Namíbiában él a világon a legtöbb keskenyszájú orrszarvú, valamint a legnagyobb gepárdpopuláció. Mindemellett jelentősnek számít a védett területeken élő oroszlánok száma is.

Muyunda hangsúlyozta: olyan helyeken sikerült helyreállítani a vadvilágot, ahonnan már eltűntek az állatok az orvvadászat és a politikai instabilitás következtében.

Neked ajánljuk
Döbbenetes mértékű az illegális vadkereskedelem Délkelet-Ázsiában Egy súlyosan veszélyeztetett halfajt menekítettek ki a bozóttűz miatt Pusztulnak a dongók a klímaváltozás miatt Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam