2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pigcasso, a festő koca (videóval)

Dél-Afrikában, egy állatmenhelyen él egy sertés, akinek szenvedélye a festés. Pigcasso, a koca lelkesen lóbálja a fejét pemzlivel a szájában, kötetlen ecsetkezelésével, könnyed kompozíciójú műveivel tölti meg az üres vásznat, hogy később a már elkészült festményeket a lakhelyeként szolgáló disznóól falára tehessék.

A közel 160 kg-os sertést egy vágóhídról mentették meg, 2016-ban került a Dél-Afrikában található Franschhoek állatmenhelyre. Itt derült ki, hogy szokatlan módon vonzódik a színes festékekhez és az ecsethez. Tulajdonosa hagyta kibontakozni különleges tevékenységében, ami mostanra a malacot és a menhelyet is híressé tette.

Pigcasso munkái olyannyira népszerűek lettek a világon, hogy a svájci óragyártó, a Swatch a röfögő művész munkáit használta fel egyik modellje stílusához.

Pigcasso és a gondozója, Joanne Lefson Fotó: Caters

Joanne Lefson, a menhely alapítója és az állat gondozója elmondta, hogy a sertések igen okos állatok, így amikor Pigcasso az állatfarmra került, nem tudta, mivel köthetné le a figyelmét, hogy ne rosszalkodjon. Dobált neki focilabdát, rögbilabdát, és volt néhány ecset is a közelben, mert akkoriban építették az istállót. Utóbbit valamiért érdekesnek találta a koca. Minden mást megrágott és tönkretett, kivéve az ecseteket.

Nem kellett sok ahhoz, hogy felkapjon egyet, a festéket a vászonra kenje, és megalkossa azokat a remekműveket, amelyeket már a világ minden táján értékesítenek.

Neked ajánljuk
Környezettudatos gazdaság lett Magyarország idei legszebb birtoka Magyarországon 2030-ra az előállított áram 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet A Humusz Szövetség Öko Hírnök-képzést indít pedagógusoknak Tiszta ruha, vegyszerek nélkül? Egyszerűsítsük együtt az életünket
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam