2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Létezik értelmes világrekord: 24 óra alatt 50 millió fát ültettek el Indiában

„Megnyugodott a lelkünk, hogy vannak hasznos Guinness-rekordok is a lábbal íjászkodáson, meg a 8 csörgőkígyó farokharapásán túl” – írta a player.hu egy 2016-os tudósításában. Bár a rekord 3 évvel ezelőtti, de érdemes felidézni a szép példát, amikor Indiában 50 millió fát ültettek el, mindössze 24 óra alatt.

Több mint 800 000 ember, köztük diákok, törvényhozók, kormányzati tisztviselők, háziasszonyok és önkéntesek indultak el csemetéket ültetni Kannaudzs városába, utak, autópályák, vasúti pályák és erdők mentére 2016 júliusában.

A cél az akkori, 847 275 elültetett fával tartott pakisztáni rekord megdöntésén túl a vészesen fogyatkozó erdővel borított területek növelése, és az éghajlatváltozás romboló hatásainak megfékezése volt.

50 millió fát ültetett el több mint 800 ezer ember 24 óra alatt  Fotó: player.hu

A player.hu írása szerint ez még csak félsiker volt, és nyilván az eredmény sem jön egyik napról a másikra, de az indiai kormány elképesztő erőkkel ösztönzi mind a 29 államban a faültető akciókat.

2015-ben komoly kötelezettséget is vállaltak: több mint 6,2 milliárd dollárból 2030-ra 95 millió hektárra duzzasztják a fával beültetett erdőket.

Követendő példa.

Neked ajánljuk
Évtizedek után visszatértek a teknősök az önkéntesek által megtisztított indiai partra (videókkal) Fákkal tarthatjuk hűvösen a városokat Most történik: Indiában százával evakuálják a falvakat a hőség és a vízhiány miatt Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam