2019. november 14., Aliz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Budakeszi Vadaspark még közelebb hozza a természetet

A környezeti nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Vadasparkjában, ahol ünnepélyes keretek között adták át az új, a Kárpát-medencében őshonos háziállatok bemutatására alkalmas területet.

Az idén 40 éves Budakeszi Vadaspark és a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Pilisi Parkerdő Zrt. közös beruházásaként 2019. május 24-én ünnepélyes keretek között adták át a Budakeszi Vadaspark új bemutatóterületét – írja a Hello vidék.

A főváros környéki erdőket kezelő erdőgazdaság és a vadaspark közös célja, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a látogatók – elsősorban a gyermekek – tapasztalati úton, a játszva tanulás módszerével ismerhessék meg Magyarország háztáji élővilágát.

Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár beszédében elmondta, hogy minél több embernek kell testközelből megismerkednie a magyar erdők, a magyar természet értékeivel, fenntartható használatuk lehetőségeivel. Hiszen amit megismerünk, amit megszeretünk, annak a sorsára jobban oda is figyelünk.

Fotó: Budakeszi Vadaspark/facebook.com

„A célunk nem más, mint a gyerekek, a családok, a gazdálkodók, az egész társadalom bevonása a természeti értékek megőrzésébe.” Jó mintát mutat ebben a Pilisi Parkerdő 40 éve alapított Budakeszi Vadasparkja, ahol a 21. századi városi ember eredeti élőhelyén ismerheti meg a Kárpát-medencei erdők élővilágát, és fenntartható kezelésének módszereit.

Az új bemutatóterületen a látogatók az eddiginél jóval nagyobb, több mint 3200 négyzetméteren, és modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő kifutókban találkozhatnak az őshonos háziállatokkal.

Kialakítottak továbbá egy nagy területű kecskesimogatót, valamint egy úgynevezett „nyúlvárost” is, ahol a vadasparkba érkező gyermekek és felnőttek főként a magyar óriásnyulakkal ismerkedhetnek majd meg.

Neked ajánljuk
Fény derült rá, hogyan rontjuk az éjszakai állatok életkörülményeit Genetikai változások révén alkalmazkodnak a vadállatok a melegedő éghajlathoz Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam