2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem eltévedt az orosz iparvárosban bóklászó jegesmedve, hanem eleve fogságban nevelhették fel

Elfogták és kezelésre egy vadasparkba szállítják azt a nőstény jegesmedvét, amelyet több száz kilométerre a természetes élőhelyétől találtak az észak-szibériai Norilszk utcáin.

A Washington Post írása szerint a beteg és gyenge állatról először azt hitték, a természetből tévedhetett el a városba, de szakértők most azt mondják,

valószínűbb, hogy orvvadászok még kölyökkorában fogságba ejtették, és a városban nevelték fel, hogy később eladhassák a bundájáért. Most azért engedhették mégis szabadon, hogy elkerüljék az esetleges lebukással járó büntetést.

Fotó: youtube.com

Erre a forgatókönyvre utal, hogy nagyobb távolságot inkább a hím jegesmedvék szoktak megtenni, és ennek a nőstény példánynak egyébként is túl tiszta volta bundája ahhoz, hogy ilyen nagy úton legyen túl.

Fotó: Twitter/The Siberian Times

A medve napokon át bóklászott a város utcáin élelem után kutatva. Miután elkábították, hogy meg tudják vizsgálni, megállapították, hogy nagyon rossz bőrben van, és feltehetően legalább részben attól betegedett meg, hogy a városban a szemétből evett. Az állatnak azonnali orvosi ellátásra volt szüksége.

Fotó: Twitter/The Siberian Times

A jegesmedvék kereskedelmét hatvan éve betiltották Oroszországban (illetve még a Szovjetunióban), ennek ellenére a becslések szerint évi kétszázat ölhetnek meg az ország keleti régiójában. Az orosz állam ugyanakkor tavaly szigorított az ezt szankcionáló büntetésen, ez is hozzájárulhatott a Norilszkban talált példány elengedéséhez.

Neked ajánljuk
1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal) 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal) Árvíz pusztít Oroszországban Egy méhkasba dugott kéz Fekete szörnyhalat fogtak a Balatonban
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam