2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

5 mód, amivel megmentheted a méheket, és ezzel az emberiséget is

Egyes kutatók szerint a klímaváltozás és az évszakok egybecsúszása miatt számos állatfaj rosszkor van rossz helyen. A méhek az ételeink nagy részének megteremtésében részt vesznek a beporzás által. Pár jótanács arról, mi mit tehetünk a méhekért.

Egyes méhfajok képesek alkalmazkodni a végbemenő módosulásokhoz, és más tájegységre költöznek át, viszont nem garantálható, hogy mindegyik faj ennyire szerencsés lesz. Gyakran a költözés során sem képesek alkalmazkodni, és előfordulhat például, hogy az almafák akkor virágoznak, amikor a méhek még nem aktívak, így sem a méheknek nem lesz élelme, sem a fának gyümölcse. Ez a folyamat pedig rengeteg más gyümölcsfával és virággal meg fog történni, ha nem cselekszünk időben.

Fotó: pixabay.com

Íme 5 egyszerű, de mégis életmentő mód, amit tehetünk a méhekért:

1. Ültess pár méhbarát növényt a kertedbe – A méhek imádják a vadvirágokat, a lóherét, a földi szedret és különböző fákat: az édes gesztenyét, a lime-ot, a galagonyát, a mogyorót és a platánfát.

2. Vegyél mézet helyi termelőtől – Ezzel támogathatod a környékbeli méhfarmokat.

3. Kerüld a rovarirtó szerek és a gyomirtó szerek használatát a kertedben – A méhek nem szeretik a különböző vegyszereket, és te sem örülnél, ha ilyesmi belekerülne a mézedbe.

4. Kevesebbszer nyírd le a füvet – A fű lenyírásával számos értékes forrástól eshetnek el a méhek, ilyen például a pitypang és a lóhere.

5. Gondoskodj egy egyszerű vízforrásról – Hagyj kint egy tálat vagy egy vödröt, benne kövekkel vagy botokkal, hogy ne süllyedjenek el a méhek. A méz készítésének folyamata nehéz munka, nem árt egy kis pihenés a méheknek.

Neked ajánljuk
Elképesztő mennyiségű fára talált a NASA a Szaharában (videóval) A Nagy-korallzátony legalább 80 százalékát érintette legalább egyszer súlyosan a kifehéredés Rengeteg aláírás gyűlt össze a méheknek ártó szintetikus vegyszerek betiltásáért Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam