2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A közösségi oldalakon virágzik az illegális állatkereskedelem

A természetvédők régóta figyelmeztetnek: a Facebook – más hasonló platformokkal egyetemben – minden ellentétes erőfeszítés dacára a veszélyeztetett fajokkal folytatott nemzetközi kereskedelem bejáratott piactereként működik.

Nem csak a fejlődő országokban, így Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken jelent  problémát a hatalmas közönséget elérő, zárt csoportokban zajló állatkereskedelem. A Sun oknyomozó riportja bebizonyította: Nagy-Britanniából is pár nap alatt beszerezhető szinte bármilyen egzotikus állat a Facebook segítségével – írja a Sustainability Times.

Az újságírók több kereskedővel is kapcsolatba kerültek, akik többek között súlyosan veszélyeztetett nagymacskák kölykeit is eladásra ajánlották.

Oroszlán és gepárd, tigris és leopárd – a kereskedők nem ismernek lehetetlent, és bár a szállítási költségeket is fontra pontosan közölték a potenciális vásárlókkal, az egzotikus állatok tartásának törvényi feltételeiről semmilyen tájékoztatással nem szolgáltak.

A gyakorlat természetesen ellentétes a Facebook szabályzatával, és a vállalat a WWF kezdeményezésére létrejött globális online állatkereskedelem-ellenes együttműködéshez is régen csatlakozott, de az illegális állatkereskedők nem tágítanak, sőt: „egyre többen fordulnak a közösségi oldalakhoz, hiszen az interneten könnyebben rejtve marad az identitásuk, ráadásul hatalmas közönséget érhetnek el” – mondta el a Sun kérdésére egy állatvédelem területén dolgozó szakember.

Neked ajánljuk
Az idős tölgyfák fotoszintézisük fokozásával reagálnak a növekvő szén-dioxidra Egy angol fesztivál résztvevőinek drogtartalmú vizeletei már a halakat is károsítják A változó klíma hatására nem csak a kilátásaink lesznek egyre halványabbak Csomagolás újrahasznosításra tervezve Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag
Tovább a forrásra: sustainability-times.com
Vissza
Hírfolyam