2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint ötven villanyoszlopot alakítottak át madárbaráttá a Gemencben

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a rétisasok és a fekete gólyák a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá az E.ON munkatársai a Duna–Dráva Nemzeti Parkkal együttműködésben.

A közlemény szerint a cég most fejezi be a gemenci erdőn áthaladó 4 kilométeres villamos vezetékszakasz utolsó 400 méterének madárbaráttá alakítását. A Duna–Dráva Nemzeti Parkkal együttműködésben összesen 54 villanyoszlopon végeztek átépítéseket.

A madárvédelmi projekt kivitelezése az év elején indult.

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és az E.ON közösen határozták meg, hogy milyen munkálatokat szükséges elvégezni annak érdekében, hogy a gemenci madárvilág számára biztonságosabbá tegyék az erdőn áthaladó vezetékszakaszt.

Fotó: civilhetes.hu

A Duna–Dráva Nemzeti Park Gemenc tájegységének oszlopaira korábban már kerültek úgynevezett szigetelőpapucsok, azonban a park igazgatósága egy nemzetközi pályázat segítségével lehetőséget kapott egy ennél jobb megoldás megvalósítására.

Minden új hálózatot az állatok számára biztonságos módon terveznek meg, és a már meglévők veszélytelenné alakításával is folyamatosan haladnak a munkálatok. Ebben a helyismeretet és helyszínre szabott tervezést igénylő munkában a természetvédelmi szakemberek útmutatása, partnersége elsődleges fontosságú.

Fotó: civilhetes.hu

Závoczky Szabolcs, a Duna–Dráva Nemzeti Park igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a lehető legtermészetesebb, zavartalan környezetet szeretnék biztosítani a Gemenc állatvilága, köztük a madarak számára. A fekete gólyától a rétisason át számos védett faj él ezen a területen, ez az összefogás értük, róluk szól.

Neked ajánljuk
Áramütéstől megsérült uráli bagolyra találtak Három évig tervezték a szélesszájú orrszarvúk költöztetését A bennünk élő Börzsöny (természetfilm) Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam