2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt

Egy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén. A tüntetők eltorlaszolták a nepáli légügyi hatóság és az erdészeti minisztérium bejáratát, követelve, hogy más helyszínt keressenek a tervezett repülőtérnek.

Nepál második nemzetközi repülőterét az ország délkeleti részén fekvő Nijgadhban, a fővárostól, Katmandutól 80 kilométerre tervezik felépíteni. Becslések szerint 2 és fél millió fát kell kivágni a 3,5 milliárd dolláros beruházáshoz.

A természetvédők szerint a tervezett repülőtér „ökológiai katasztrófát” jelent, mert vadon élő állatoknak életteret adó erdőket irtanak ki miatta.

A fakivágás ellen tüntető nepáli aktivisták Fotó: hindustantimes.com

Az aktivisták elismerik, hogy szükség van egy nemzetközi repülőtérre a térségben, de más helyszínt szeretnének neki. A repülőtér építése miatt kitelepítenek 500 falusi családot is.

Nepál jelenlegi egyetlen nemzetközi repülőtere a fővárosban, Katmanduban üzemel, amikor – télen és az esős évszakban – az időjárási feltételek megengedik.

Neked ajánljuk
Amazonas-szakértő: Nem a Föld tüdeje az égő esőerdő Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának 700 kilométert sétált hátrafelé egy férfi (videóval) Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam