2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feltáplálták és visszaküldték a vadonba az Ausztráliáig eljutott pingvint (videóval)

Két hónapig tartó felerősítés után visszaengedtek a tengerbe egy Ausztráliában partra vetődött pingvint, amely mintegy 250 kilométeres kimerítő utat tett meg szülőhelyétől, Új-Zélandtól.

A fjordlandi, más néven szélescsőrű pingvint Melbourne-től délre, a Lorne nevű üdülőhely sziklás tengerpartján fedezték fel pár hónapja. A melbourne-i állatkert gondjaiba vette a félméteres madarat, amely olyan elcsigázott és alultáplált volt, hogy csak fokozatosan lehetett újra hozzászoktatni a táplálékhoz és a folyadékhoz. Miután sikerült felerősíteni, apránként hozzászoktatták a tengervízhez is, hogy megerősödjenek az izmai is.

A viszontagságos utat megtett tengeri madarat két hónapig tartó lábadozás után szerdán, a Victoria állam partjainál fekvő Phillip Island egyik strandján tették ki újra a szabad természetbe egy mikrochippel ellátva, hogy követni tudják a mozgását.

„Kemény az élet az óceánon, de reméljük, hogy megtalálja az utat vissza Új-Zélandra, és kicsinyei születnek majd”

– mondta az állatkert főállatorvosa, Michael Lynch.

A szélescsőrű pingvinek arról ismertek, hogy táplálék után kutatva képesek nagyon hosszú távolságokat megtenni a tengeren. Néha olyan sokáig tartózkodnak a vízben, hogy kagylók telepednek meg rajtuk.

A 7news.com.au hírportál videója a pingvin gyógyításáról és szabadon engedéséről:

Neked ajánljuk
Új módszerekkel számolják a krilleket (videókkal) Egy sor új állatfajt találtak Ausztrália talajvízrendszerében 2020 három percben – az Ausztrál Antarktisz Program (videó) Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam