2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében

Technológiai tudásának exportjával vesz részt az amazóniai esőerdők védelmében Magyarország – mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Gyuricza Csaba, az október elején Brazíliába látogató magyar küldöttség tagja azt mondta, hogy

Brazília is felfigyelt a Kolumbiában és Ecuadorban tesztelt magyar erdészeti technológiákra, legújabb informatikai módszerekre és drónos technológiákra.

Hangsúlyozta, hogy a brazil kormány – a vádakkal ellentétben – sokat tesz a környezetvédelemért, az amazóniai esőerdők védelmében magyar szaktudást is igénybe kíván venni, ennek megvalósítására már együttműködést kötött a két ország.

Amazónia ecuadori részén már bizonyítottak a magyar szakemberek Fotó: commons.wikimedia.org

A klímaügy terén a gazdaság is meghatározó, Brazília mezőgazdasági területe Magyarország területének harmincszorosa, ezért fontos, hogy éljünk a kínálkozó állattenyésztési és a növénytermesztési együttműködési lehetőségekkel. A magyar tudás kiváló exportcikk, amelynek kiemelt célpontja Brazília – tette hozzá Gyuricza Csaba.

Neked ajánljuk
Kenya megduplázza nemzeti parkjai erdőterületét Kis segítség madaraink megismeréséhez és etetéséhez A természet szól hozzád 3.: Az esőerdő Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam