Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 9., Erhard
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban

A kambodzsai Angkor romvárosban jövő év elejétől betiltják az elefántháton való túrázást. A népszerű idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg, akik régóta hangoztatják a gyakorlat kegyetlenségét.

Az angkori régészeti komplexum rengeteg turistát vonz, 2018-ban hatmillióan érkeztek a kambodzsai romvárosba. A látogatók zöme az elefántos túrára is befizet, amellyel elefántháton lehet körbejárni az ősi angkori templomok régészeti helyszínét.

A templomegyüttes parkját működtető hatóság pénteken közölte, hogy 2020 elején befejeződnek az elefántos túrák.

„Az elefántokat többé nem lehet üzleti célra használni” – jelentette ki Long Koszal, a hatóság szóvivője, hozzáfűzve, hogy az állatok egyébként is túl öregek.

Turisták és egy elefánt Angkorban Fotó: wikimedia.org

Az Angkorban dolgozó 14 elefántból ötöt már el is szállítottak egy 40 kilométerre fekvő erdős területre, ahol szabadon élhetnek tovább természetes körülmények között. A szóvivő szerint az a cég, amely az elefántok tulajdonosa, továbbra is ügyel rájuk.

Kambodzsát régóta bírálják állatvédők a turisták elefántos túrái miatt. Az elefántokat ugyanis a betanítás alatt a gondozók betörik, és gyakran agyondolgoztatják őket. 2016-ban egy nőstény elefánt elpusztult az út szélén, miután az extrém kánikulában kellett turistákat cipelnie a hátán az angkori templom környékén.

Neked ajánljuk
Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak A vadonban több mint 15 éve kihaltnak vélt csigafajt telepítenek vissza a Bermuda-szigetekre A Grand Canyont is lezárták a látogatók előtt Kiszállítást vállal az időseknek az Árkád és egy sportakadémia Megmozdult Heves megye is
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam