2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsz órán át szenvedett egy elgázolt medve az út szélén, számonkérés lett belőle

Szováta és Parajd között szombat este gázolt el egy medvét egy személygépkocsi. Mind a gépkocsi, mind az állat lesodródott az útról. A gépkocsi egyik utasa pánikrohamot kapott, miatta kihívták a mentőt. A medve nem pusztult el az ütközés következtében, felvánszorgott az úttestre, és ott agonizált mintegy húsz órán át.

A román belügyminisztérium bejelentette, hogy Ion Marcel Vela miniszter elindította a Hargita megyei prefektus leváltását amiatt, hogy nem tette meg a szükséges intézkedéseket a szombat este történt medvegázolás után.

A medve mintegy húsz órán át haldoklott, míg altatólövedékkel elaltatták, megállapították, hogy három lába eltörött, aztán kilőtték.

Az úttesten haldokló állat miatt rendőröknek kellett irányítani a forgalmat a Szovátát Székelyudvarhellyel összekötő 13A jelzésű országúton, és csendőrök is vigyázták a helyszínt, nehogy az állat magához térjen, és az elhaladókra támadjon.

Fotó: itthon.ma
Fotó: Facebook

A belügyminiszter azt rótta fel a kormányt Hargita megyében képviselő prefektusnak, hogy a sürgősségi helyzetek megyei bizottságának vezetőjeként nem intézkedett időben, noha a katasztrófavédelem illetékesei már nem sokkal a baleset után tájékoztatták a kialakult helyzetről. A tárca közleménye szerint kivizsgálják, hogy más is mulasztott-e a medvebaleset ügyében.

Romániában túlszaporodott a medveállomány, és szinte mindennapossá váltak a háziállatok elleni medvetámadások, valamint az országúti medvegázolások. Az sem ritka, hogy emberre támad a nagy ragadozó. Az év során négy személy halt meg medvetámadás áldozataként.

Neked ajánljuk
Már több mint 100 farkasfalka él Németországban A rákosi vipera védelmét szolgáló program indult Kitüntette a 93 éves II. Erzsébet a 93 éves David Attenborough-t Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam