2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legnagyobb állatáldozati szertartása kezdődött Nepálban (videókkal)

Több ezer bivaly leölését kezdték meg kedden hindu hívők Nepál egy távoli szegletében. Az ötévente megrendezett Gadhimai fesztivál a világ legnagyobb, állatáldozatot bemutató szertartása.

Az indiai határhoz közeli Bariyarpur faluban 2014-ben mintegy kétszázezer állatot – a kecskéktől a patkányokig – áldoztak fel a hatalom hindu istene, Gadhimai tiszteletére a szertartás utolsó két napján.

Az idei fesztivált szigorú biztonsági intézkedések közepette rendezik, mivel állatvédők a vérontás beszüntetését követelik.

A ceremónia kecskék, patkányok, csirkék, sertések és galambok áldozati bemutatásával kezdődött, majd a falu sámánja testük öt pontjából ajánlott fel vért az istennek. Ezután mintegy 200 böllér éles kardokkal és késekkel bevonult egy futballpályánál is nagyobb, körülkerített területre, ahol több ezer bivalyt tereltek össze. Zarándokok százai másztak fel a körülötte lévő fákra, hogy láthassák az állatáldozatot.

„Az áldozatok bemutatása ma megkezdődött. Megpróbáltuk nem támogatni a szertartást, de az emberek hisznek ebben a több évszázados hagyományban, és eljöttek ide, hogy felajánlják saját áldozatukat” – mondta Birendra Prasad Yadav, a fesztivál szervezőbizottságának a tagja az AFP francia hírügynökség tudósítójának.

Fotó: youtube.com/Animal Equality India

Több ezer zarándok érkezett Nepálból és a szomszédos Indiából a Katmandutól mintegy 160 kilométerre délre fekvő településre, és töltötte az éjszakákat napokon át a szabad ég alatt, hogy láthassa a szertartást.

Sokan ugyanakkor abban reménykedtek, hogy a véres hagyománynak véget vetnek, amikor a Gadhimai templom vezetői 2015-ben betiltották a szertartást, majd egy évvel később a nepáli legfelsőbb bíróság is utasította a kormányt, hogy állítsa le a vérontást.

Állatvédők azonban közölték, hogy sem a kormány, sem a templom vezetése nem tartotta magát a tilalomhoz.

Az indiai hatóságok és önkéntesek a határon az elmúlt napokban ugyan elkoboztak számos áldozatnak szánt állatot a zarándokoktól és állatkereskedőktől, de nem tudták megállítani a zarándokok és állataik áradatát.

Videók a szertartásról – CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:

Neked ajánljuk
Kiugróan sok gorilla született egy ugandai nemzeti parkban A kihalás szélén álló orrszarvú két borját is megfigyelték Huszonnégy év után került meg egy elveszett óriás-gyümölcsgalamb Új-Zélandon (videóval) Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam