2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már több mint 100 farkasfalka él Németországban

A 105 falka mellett 25 farkaspárt és 13 egyedül élő példányt számoltak össze. A korábban vizsgált időszakban 77 falkát, 40 párt és 3 egyedül élő farkast dokumentáltak.

„Növekszik a németországi farkaspopuláció” – mondta Beate Jessel, a BfN elnöke, hozzátéve, hogy négy szövetségi tartományban is első ízben észleltek magányos példányokat.

A 2018 és 2019 közötti friss adatokat a német Természetvédelmi Szövetség (BfN) és a Szövetségi Dokumentációs és Tanácsadó Központ (DBBW) adta ki.

Fotó: bfn.de/Heiko Anders

A farkasok több mint 150 évvel ezelőtt kihaltak Németországban, ám 2000 óta ismét honosak, és ma már szigorúan védett állatok. A BfN és a DBBW szerint a falkák mérete „nagyon változó”. Egy tipikus falka általában két szülőből és az utolsó két évben született összes utódból áll.

Fotó: bfn.de/LUPUS

Az illetékesek szerint legkevesebb 300 kifejlett farkas él az állatoknak bizonyítottan otthont adó németországi területeken.

Fotó: bfn.de/Heiko Anders

Védett státuszuk ellenére azonban az elpusztult példányok száma 60 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A közúti balesetekben elpusztult 83 egyed több mint fele még kölyök volt.

Neked ajánljuk
Kevesebb komp, több delfin Hongkongban Kiugróan sok gorilla született egy ugandai nemzeti parkban Kihaltnak hitt békafajt fedeztek fel ismét Brazíliában Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam