2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kenya megduplázza nemzeti parkjai erdőterületét

A kelet-afrikai országban évi 100 ezer fa ültetésével akarják megkétszerezni a nemzeti parkok és természetvédelmi területek erdőinek területét. A cél: regenerálni a vadvédelmi területeket.

„Nemzeti parkjaink és vadvédelmi területeink újraerdősítésével a klímaváltozás és az emberi beavatkozás által veszélyeztetett biodiverzitás helyreállítását akarjuk segíteni” – hangsúlyozta Fred Segor, a kenyai vadvédelmi szolgálat illetékese.

Az erdősítés része a kenyai kormány azon tervének, hogy a jelenlegi 7,2 százalékról 10 százalékra növelje az erdők területét.

Az Aberdare Nemzeti Park Kenyában Fotó: flickr.com

„Eddig tízezer fát ültettünk el a projekt első szakaszában, de a következő szakaszban felgyorsítjuk a folyamatot” – tette hozzá Segor.

A szolgálat ellenőrzése alatt álló térségekben elegendő terület van faültetésre – közölte az illetékes, aki felszólította a lakosságot, hogy támogassa a kormány erőfeszítéseit az erdők területének növelésére.

Neked ajánljuk
Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja (videóval) Készül a sasleltár Új sorozattal jelentkezik a Földről David Attenborough (videóval) Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam