2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tizenegy orangutánt engedtek vissza a vadonba Indonéziában (videóval)

A The Borneo Orangutan Survival Foundation közlése szerint 2012 óta összesen 462 orangutánt engedtek szabadon Közép- és Kelet-Kalimantan, vagyis Borneó Indonéziához tartozó erdeibe, az állatok természetes élőhelyére, hosszabb rehabilitáció után.

A majmokat ketrecekben vitték a Bukit Baka Bukit Raya nemzeti parkba. Az út a Nyaru Menteng Orangutan Rehabilitációs Központból egy napig tartott szárazföldön és vízen. Három orangutánt – egy nőstényt és egy anya-csecsemő párost – Thaiföldről költöztettek vissza Indonéziába 2008-ban és 2016-ban.

Fotó: orangutan.or.id/BOSF 2018

„Három olyan orangutánt is szabadon engedhettünk, melyeket Thaiföldről költöztettünk haza. Ez azt mutatja, hogy van remény, amíg a visszaköltöztetés korra, a tanulás képességére, a természetes képességek kialakulására és a rehabilitációs folyamatra vonatkozó követelményei teljesülnek” – mondta el Adib Gunawan, a közép-kalimantani természetvédelmi hatóság munkatársa.

A rezervátumban élő, rehabilitált orangutánpopuláció egyedszáma a héten szabadon engedett állatokkal együtt 163-ra emelkedett.

Indonézia három orangutánfaj otthona: itt él a borneói orangután (Pongo pygmaeus), a tapanuli orangután (Pongo tapanuliensis) és a szumátrai orangután (Pongo abelii). Mindhárom fajt súlyosan veszélyezteti a nagymértékű erdőirtás és az őserdő elfoglalása.

Neked ajánljuk
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) 2021 kétéltűje: Nem szolgált rá rossz hírére, és nem is nyálkás a zöld varangy Videó a fővárosi állatkert párduchölgyéről Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam