2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megváltották egy franciaországi állatkert lakóinak szabadságát

Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt összegyűlt adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet és annak egzotikus lakóit, köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vörös pandákat, hogy visszaküldjék őket származási országukba, a vadonba.

A hét környezet- és állatvédő szervezetet tömörítő Rewild kezdeményezés indított gyűjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben aggasztó körülmények között élő lakója visszanyerhesse szabadságát.

Az állatkert egyik fiatal vörös pandája Fotó: ouest-france.fr/Thierry Creux

A szervezők közlése szerint 22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyűlt össze a fogságban élő állatok kivásárlására. A cél gyors túlteljesítését nagyban elősegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkereső szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

Egy fóka a megmentett állatkertből Fotó: gofundme.com

Az állatvédők eredetileg májusig tervezték összegyűjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyűjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendőkre is.

Víziló is van a megmentett állatok között Fotó: gofundme.com

A Rewild decemberr 16-án írt alá 600 ezer eurós előszerződést az állatkert megvásárlásáról. A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektől elkobzott védett állatok számára.

Ebből a tavalyi – egy látogató által készített – videóból még jobban látni, hogy ki mindenkit mentettek meg az állatvédők:

Neked ajánljuk
A koalák védelmét szolgáló országos stratégiát hirdetett az ausztrál kormány Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert kiselefántja (képgaléria) Leopárdok születtek Gyöngyösön (képgaléria) Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam