2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megváltották egy franciaországi állatkert lakóinak szabadságát

Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt összegyűlt adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet és annak egzotikus lakóit, köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vörös pandákat, hogy visszaküldjék őket származási országukba, a vadonba.

A hét környezet- és állatvédő szervezetet tömörítő Rewild kezdeményezés indított gyűjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben aggasztó körülmények között élő lakója visszanyerhesse szabadságát.

Az állatkert egyik fiatal vörös pandája Fotó: ouest-france.fr/Thierry Creux

A szervezők közlése szerint 22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyűlt össze a fogságban élő állatok kivásárlására. A cél gyors túlteljesítését nagyban elősegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkereső szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

Egy fóka a megmentett állatkertből Fotó: gofundme.com

Az állatvédők eredetileg májusig tervezték összegyűjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyűjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendőkre is.

Víziló is van a megmentett állatok között Fotó: gofundme.com

A Rewild decemberr 16-án írt alá 600 ezer eurós előszerződést az állatkert megvásárlásáról. A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektől elkobzott védett állatok számára.

Ebből a tavalyi – egy látogató által készített – videóból még jobban látni, hogy ki mindenkit mentettek meg az állatvédők:

Neked ajánljuk
Új kis panda érkezett a budapesti állatkertbe, és megnyílt a Lepkekert is Megmentette a faját, most visszaköltözhet hazájába Diego, a galápagosi óriásteknős (videóval) Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) A klímavédelemben a fáknál is hatékonyabb fegyvert jelentenek a gyepek A klímaváltozás elleni fellépésre összpontosít az Európai Központi Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam