Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 ezer tevére adtak kilövési engedélyt Ausztráliában, mert túl sok vizet isznak

Több mint tízezer púpos hátúra mondták ki a halálos ítéletet az Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) nevű kormányzati területen, mert az állatok állítólag túl sok vizet fogyasztanak az aszály sújtotta térségekben, ráadásul a globális felmelegedéshez is hozzájárulnak.

A vízre szomjazó tevék hivatásos lövészekkel való lelövését a dél-ausztrál vezetők azután rendelték el, hogy az utóbbi időben számos panasz érkezett arra, hogy a patások víz reményében több házba bemerészkednek. A rendelet szerint helikopterekből adják majd le a lövéseket több mint tízezer púpos állatra, ami a tervek szerint öt napig tart majd.

A drámai kivégzést azzal is magyarázzák a vezetők, hogy a tevék a globális felmelegedés mértékét is fokozzák, mivel évente egy tonna szén-dioxiddal egyenértékű metánt bocsátanak ki. Annyit, amennyit négyszázezer használatban lévő autó juttat a levegőbe.

Teve Ausztráliában Fotó: pexels.com

– Teljesen megrekedtünk ebben a forróságban és az azzal járó kellemetlen körülményekben: rosszul érezzük magunkat, mert a tevék bejárnak hozzánk, letarolják a kerítéseinket, bejutnak a házainkba, és vizet próbálnak kisajtolni a légkondikból is – mondta Marita Baker, az APY igazgatóságának tagja.

A National Feral Camel Management Plan szerint a tevepopuláció kilencévente a duplájára nőne, ha nem tennének ellene, és nem rendelnék el időnkénti kiirtásukat, többek között a szén-dioxid-kibocsátás szabályozása érdekében. Az Energiaügyi és Környezetvédelmi Minisztérium szerint azonban nem volna szabad hozzávenni az ország kibocsátási becsléseihez a vadon élő állatokat is.

Neked ajánljuk
Lenyűgöző világot fedeztek fel a tenger mélyén (videóval) Ausztrália: Az őslakosokkal együtt védik a természet kincseit Felborult az évszakok rendje Ausztráliában Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: blikk.hu
Vissza
Hírfolyam