2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 ezer tevére adtak kilövési engedélyt Ausztráliában, mert túl sok vizet isznak

Több mint tízezer púpos hátúra mondták ki a halálos ítéletet az Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) nevű kormányzati területen, mert az állatok állítólag túl sok vizet fogyasztanak az aszály sújtotta térségekben, ráadásul a globális felmelegedéshez is hozzájárulnak.

A vízre szomjazó tevék hivatásos lövészekkel való lelövését a dél-ausztrál vezetők azután rendelték el, hogy az utóbbi időben számos panasz érkezett arra, hogy a patások víz reményében több házba bemerészkednek. A rendelet szerint helikopterekből adják majd le a lövéseket több mint tízezer púpos állatra, ami a tervek szerint öt napig tart majd.

A drámai kivégzést azzal is magyarázzák a vezetők, hogy a tevék a globális felmelegedés mértékét is fokozzák, mivel évente egy tonna szén-dioxiddal egyenértékű metánt bocsátanak ki. Annyit, amennyit négyszázezer használatban lévő autó juttat a levegőbe.

Teve Ausztráliában Fotó: pexels.com

– Teljesen megrekedtünk ebben a forróságban és az azzal járó kellemetlen körülményekben: rosszul érezzük magunkat, mert a tevék bejárnak hozzánk, letarolják a kerítéseinket, bejutnak a házainkba, és vizet próbálnak kisajtolni a légkondikból is – mondta Marita Baker, az APY igazgatóságának tagja.

A National Feral Camel Management Plan szerint a tevepopuláció kilencévente a duplájára nőne, ha nem tennének ellene, és nem rendelnék el időnkénti kiirtásukat, többek között a szén-dioxid-kibocsátás szabályozása érdekében. Az Energiaügyi és Környezetvédelmi Minisztérium szerint azonban nem volna szabad hozzávenni az ország kibocsátási becsléseihez a vadon élő állatokat is.

Neked ajánljuk
Ötszáz méter magas korallképződményt fedeztek fel az ausztráliai Nagy-korallzátonyon (videóval) Korallpopulációjának felét elveszítette az ausztrál Nagy-korallzátony az 1990-es évek óta Ausztráliában épül a világ legnagyobb naperőműve A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: blikk.hu
Vissza
Hírfolyam