2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száz szibériai tigriskölyök született tavaly a világ legnagyobb tenyészközpontjában

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban lévő intézmény illetékese szerint az év végéig várhatóan további 100 kölyök jön világra a központban.

A nagymacskáknál már beköszöntött a téli párzási időszak, és az első utódok április-május környékén érkeznek. Az intézmény egyebek között génvizsgálattal szabályozza, hogy a jövevények egészségesek legyenek, és hogy évente hány szibériai tigris szülessen.

Az elmúlt években Kína fokozta a tigrisek védelmére irányuló erőfeszítéseit, ennek nyomán egyre nő a nagymacskák száma.

A kelet-ázsiai ország 1986-ban hozta létre a hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpontot, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén. Ma már a számuk az ezret is meghaladja.

Szibériai tigrisek a Hejlungcsiang tartomány fővárosában, Harbinban lévő Szibériai Tigris Parkban Fotó: Xinhua/Wang Zhaobo

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja,

főleg Kína északkeleti térségében, Oroszország távol-keleti részén és a Koreai-félsziget északi részén él.

Neked ajánljuk
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) Megöltek több vadőrt a Leonardo DiCaprio által is támogatott Virunga Nemzeti Parkban (videóval) Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott egy Kínában feltárt 300 éves kőtábla Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam