2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fagyott leguánok potyognak a fákról Floridában, annyira hideg van

A leguánok megdermedhetnek, ha a hőmérséklet 4,4 Celsius-fok alá süllyed. Amint ez megtörténik, a hideg vérű állatok elengedik az ágakat, melyeken megkapaszkodtak, és lehullanak. Bár mozdulatlanok, többnyire nem halottak.

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult – írja a The Guardianra hivatkozva az MTI. 

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A szakértők figyelmeztetnek: bár mozdulatlanok, többnyire nem halottak a lehullott állatok, így azt kérik, ne próbálják őket megérinteni. Ha veszélyt éreznek a közeledő ember miatt, „mint bármely vadállat, megpróbálják megvédeni magukat” – tette hozzá Kristen Summers, a floridai hal- és vadvilágvédelmi bizottság munkatársa.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter
Neked ajánljuk
Főleg a klímaváltozás számlájára írható a természeti katasztrófák megkétszereződése Korallpopulációjának felét elveszítette az ausztrál Nagy-korallzátony az 1990-es évek óta Extrém hideg telet hozhat Magyarországra a lassan jegesedő Arktisz Anne Sverdrup-Thygeson: Terra Insecta Tengeri szivacsok segíthetnek a műanyagszennyezés felmérésében
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam