2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell ide bozóttűz, elegendő az ember

Koalák százait pusztították el egy eukaliptuszültetvény kitermeléskor az ausztráliai Victora államban, Portland város közelében. Valóságos mészárlás történt.

A Friends of Earth Australia környezetvédő szervezet beszámolója szerint a környékbeli lakosok elpusztult vagy sérült koalák százait találták az irtáson. Az állatokat eldózerolták, mindenfelé a bomló tetemek bűze terjengett. Mintegy két tucat sérült állatot el kellett altatni. Valóságos mészárlás történt – számolt be a történtekről az MTI.

Az ültetvényt a Midway nevű cég termelte ki, amely azt állítja, hogy elegendő fát hagyott hátra a koalák számára, amelyek épek és egészségesek voltak a kitermelés befejezésekor. Miután a cég novemberben befejezte a munkát, a területet egy magánföldbirtokosnak adták át.

A ledózerolt földterület Fotó: Facebook/Helen Oakley

A Friends of Earth Australia szerint

az ültetvény kivágása után, a törmelék eltakarítása közben dózerolhatták el a koalákat.

A helyi környezetvédelmi minisztérium a felelősök megbüntetését ígérte arra az esetre, ha kiderül, hogy szándékos állatirtás történt. A koalamészárlás híre felkavarta az ausztrál közvéleményt, mivel az Ausztrália jelképének számító állatból tízezrek pusztultak el a szeptember óta tomboló erdőtüzekben, és ez felvetette a lehetőségét annak, hogy veszélyeztetett fajjá válhat a különleges erszényes.

Az eldózerolt koalák Fotó: foe.org.au

Anthony Amis koalakutató szerint a térség, ahol a mészárlás történt, az egyik legfontosabb koalaélőhely a régió különlegesen egészséges génállományára tekintettel.

Neked ajánljuk
Halál várhat Ausztráliában egy Amerikából érkezett galambra (videóval) Az éghajlat átalakulása a felelős a delfineket sújtó bőrbetegség megjelenéséért Messziről szürke pacák, közelről pótolhatatlan természeti kincsek Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam