2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő

Ez az arány a jogilag is meghatározott erdőre vonatkozik, a fás területekkel együtt valószínűleg jóval nagyobb részt boríthat növényzet.

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő – mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Az a cél, hogy az ország területének legalább 27 százalékán erdő legyen.

Tavasszal indul egy újabb – több mint 500 millió forintos – fásítási program iskolák, önkormányzatok, közösségek számára.

Fotó: napi.hu

Az AM tavaly elindított egy fásítási programot, amelynek köszönhetően ma kedvezőbb feltételekkel lehet fát ültetni. A jelentkezők eddig 11 ezer hektárnyi területre igényeltek támogatást.

A szakemberek dolga, hogy olyan fafajt válasszanak, amely jól érzi magát az adott területen. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt azt is figyelembe kell venni, hogy 30-40 év múlva mire lehet számítani az országban – tette hozzá Szentpéteri Sándor.

Neked ajánljuk
Öt év alatt negyedével csökkent a hazai fehérgólya-állomány Vörösbundások a város szélén, avagy mennyire veszélyes a róka az emberre nézve Elhagyatott magyarországi falvak (videók) Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam