2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megtisztultak Velence csatornái

A járvány kevés pozitív hatásainak egyike. Bárcsak akkor is sikerülne vigyázni rájuk, amikor visszatér az élet a városba!

Az elmúlt napokban bejárták a világhálót azok a felvételek, amelyek a csatornák régóta nem látott tisztaságáról tanúskodnak. Szinte nincs olyan ember, aki még fel tudná idézni, hogy mikor lehetett a felszínről lelátni egészen a halikratelepekig.

Mindez annak köszönhető, hogy a koronavírusjárvány miatt szinte elnéptelenedett a város, félbeszakadt a turisták millióit vonzó karnevál, és ezzel megszűnt Velence riasztó mértékű szennyezése is – írja a Daily Mail alapján a SzeretlekMagyarország.hu.

Ami szemét maradt, le tudott ülepedni a víz aljára, mivel sem a kis motoros hajók, a vaporettók, sem pedig a gondolák nem kavarják fel. A megtisztult vizeken fehér hattyúk lebegnek.

A helyi lakosokat is meglepte a jelenség, de úgy vélik, hogy tanul a város is a koronavírus tragédiájából, és a jövőben képes lesz egy normális egyensúlyt fenntartani a turistahadak és a tisztaság megőrzése között.

Forrás: la Nuova di Venezia e Mestre/youtube.com
Neked ajánljuk
A természet kizsigerelése bennünket is sérülékennyé tesz A természet kizsigerelése bennünket is sérülékennyé tesz Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam