2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A turistákkal tömött gondolák helyét játékos delfinek és hattyúk veszik át a velencei lagúnákon

Olaszország a koronavírus európai gócpontjaként súlyos veszteségekkel és a járvány megállításához szükséges szigorú kijárási tilalommal néz szembe. Az olaszok azonban igyekeznek a nehéz helyzetben is észrevenni a természet apró ajándékait.

Ahogy arról az Élő Bolygónk is beszámolt, a nemrégiben még hatalmas turistaforgalommal küszködő Velence csatornái a tömegek eltűnésével sokkal tisztább arcukat mutatják: kevesebb a szemét, a hajók sürgölődése nélkül pedig az üledék leül a fenékre, és a levegő is tisztább.

A nyugalmasabb és tisztább lagúnák pedig nem csak a szemnek, az élővilágnak is vonzóak: sorra készülnek a képek a városban feltűnő hattyúkról és delfinekről.

Az olaszok pedig boldogan osztják meg a természet visszatéréséről és szépségéről tanúskodó felvételeket, egy kis lélegzetvételnyi önfeledt rácsodálkozást a járványról szóló mindennapokban.

Forrás: Mohit VLogs/youtube.com
Neked ajánljuk
Először találtak mikroműanyagot ragadozó madarak szervezetében Gyümölcsöző kényszerpihenőn a korallvilág idegenvezetői A tenger mélyén rejtőzik a világ leghalálosabb tava Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: thehill.com
Vissza
Hírfolyam