2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy kegyetlenül magára hagyott kutya hihetetlen története

Mikor a kutyaimádó Sean McCormack először meglátta Tiny-t egy koszos utcán Taiwanban, nem tudta, mit gondoljon. Felmérve a szörnyű állapotát, úgy tűnt, hogy a kutyust az utcán hagyták elpusztulni. De Seannak és a többi szerető gondozónak hála, Tiny sorsa gyökeres fordulatot vett.

A magára hagyott kutya bőrét teljesen megfertőzte és tönkretette a rüh, csontsovány volt és nagyon elhanyagolt. Úgy tűnt, az élet sem érdekli már. De Sean befogadta, és segített rajta.

Ilyen állapotban találtak rá Tiny-ra:

Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler
Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler
Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler

Tiny idővel hihetetlen átalakuláson ment keresztül, és kiderült, hogy gyönyörű Rottweiler, akinek gondozói szerint angyali természete van, függetlenül attól, hogy min ment keresztül. Tiny az egyik legédesebb állat lett a menhelyen. Dr. Yang segített Tiny agresszív betegségének és depressziójának kikezelésében a Taipei Yang Ming állatorvosi kórházban.

Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler

A kutyus nemcsak átalakult, de olyan szépen felépült, hogy abszolút bajnokká nyilvánították a 2014-es RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) kutyaversenyen, amely egy „alternatív” kutyaszépségverseny, ahol nem a különböző kutyafajták tökéletes egyedeit, hanem épp ellenkezőleg, a tökéletlenséget díjazzák a szeretett állatokban.

Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler

Ez a történet azt is mutatja, hogy a rossz állapotban lévő állatok elaltatása nem feltétlen jó döntés. Néha csak egy kis szeretetre, türelemre, és orvosi segítségre van szükség.

Fotó: Facebook/Tiny The Rottweiler
Neked ajánljuk
Napokig várta beteg gazdáját a kórház előtt egy kutya Törökországban (videóval) A lebomlónak titulált zacskók sok kutyatartót megtéveszthetnek Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására Több mint 4 millióval támogatja a hátrányos helyzetű családokat a Lipóti Pékség
Tovább a forrásra: erdekesseg.hu
Vissza
Hírfolyam