2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Táphiány miatt vészhelyzet van az állatmenhelyeken, elkel a segítség

Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek – hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ). Akik segíteni szeretnének, cikkünkben megtalálják a menhelyek listáját.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében

arra kéri a lakosságot, hogy tápadománnyal segítse az állatmenhelyeket, ami online rendeléssel és fizetéssel otthonról is megoldható.

Kutyák a Budaörsi Állatmenhely telepén 2016 márciusában
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarországon mintegy 140 aktív, a feladatellátással közvetlenül foglalkozó ilyen szervezet működik, amelyből mintegy 80 nagy létszámú menhelyet üzemeltet, amelyek egyszerre összesen mintegy 8-10 ezer kisállatot, kutyát, macskát gondoznak.

Az állatmenhelyek és az állattartó telepek zavartalan működése nemcsak állatvédelmi, hanem kiemelten fontos közegészség- és járványügyi kérdés is.

Aki tud vagy szeretne segíteni valamelyik állatmenhelyen, az a gazditkeresek.hu oldalon találja meg a menhelyek listáját országos, fővárosi és megyei lebontásban.

Neked ajánljuk
Messziről érkezett adomány a túri állatotthonnak A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam