2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben, ahol elkél a segítség (képgaléria)

Cikkünkben egy fotósorozatról csodálhatjuk meg a Debreceni Állat- és Növénykert hathetes leopárdmacskáját. Az intézmény a koronavírus-járvány miatt támogatói belépőjegy megvásárlására buzdítja az érdeklődőket. Az online kapható jeggyel nemcsak az állatkert fennmaradását támogathatják, hanem belépőjegyként is felhasználható az újranyitást követő 1 éven belül.

„A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel látogatókat, sajnos, egyelőre nem tudunk fogadni, így – alapesetben fenntartási költségeink nagy részét fedező – árbevételeink is kiesnek, alapfeladataink azonban változatlanok: továbbra is nap mint nap gondoskodunk a nálunk élő 170 állatfaj mintegy 900 egyedének valamennyi szükségletéről, gondozzuk növénykertünk több mint 650 faját, illetve folyamatosan karbantartjuk, szépítjük és bővítjük vidámparki játékgépkínálatunkat – annak érdekében, hogy az újranyitást követően minél több élménnyel várhassuk látogatóinkat. Ezért a távolságból nyújtott segítségre most fokozottan szükségünk van, és annak valamennyi formájáért nagyon hálásak vagyunk” – olvasható az debreceni állatkert közleményében.

A támogatás lehetőségéről, részleteiről az intézmény honlapján, itt lehet olvasni.

Más vidéki állatkertek is hasonló gondban vannak. Aki teheti, segítse a megyéjében fellelhető vagy a számára szimpatikus más állatkerteket, állatparkokat a nehéz napokban. Az elérhetőségük ide kattintva látható.

Addig is, amíg nem láthatjuk saját szemünkkel, csodáljuk meg a Debreceni Állat- és Növénykert hathetes leopárdmacskáját Czeglédi Zsolt 2020. április 9-én készült fotóin.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam