2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bálnák jól érzik magukat a lecsendesedett part menti vizekben (videóval)

Felszabadultan úszkáló bálnákat filmeztek le Franciaország földközi-tengeri partvidékén, Marseille közelében. A két barázdásbálnát a Calanques nemzeti park partjainál kapta lencsevégre egy tengeri őrjárat.

Didier Reault, a park igazgatója elmondta:

nagyon ritka, hogy ezen a partvidéken barázdásbálnák jelenjenek meg, és ilyen közelről le is lehessen filmezni őket, mivel a cetek rendesen csak a mélyebb vizekben, a partoktól távol úsznak.

A barázdásbálnák a legnagyobb bálnafajok közé tartoznak, súlyuk a 70 tonnát is elérheti, hosszuk pedig meghaladhatja a 20 métert.

Mostanában, amikor a koronavírus-járvány terjedésének lelassítására és megakadályozására sok millióan maradnak otthon, világszerte észleltek az emberek által elhagyott helyekre bemerészkedő vadállatokat. 

Neked ajánljuk
A magasból is figyelik Spanyolország partjainál a barázdásbálnákat (videóval) Soha nem láttak még ennyi barna medvét a francia Pireneusokban Összefogás Kisvárdán a helyi egészségügyi dolgozókért Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam