2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bálnák jól érzik magukat a lecsendesedett part menti vizekben (videóval)

Felszabadultan úszkáló bálnákat filmeztek le Franciaország földközi-tengeri partvidékén, Marseille közelében. A két barázdásbálnát a Calanques nemzeti park partjainál kapta lencsevégre egy tengeri őrjárat.

Didier Reault, a park igazgatója elmondta:

nagyon ritka, hogy ezen a partvidéken barázdásbálnák jelenjenek meg, és ilyen közelről le is lehessen filmezni őket, mivel a cetek rendesen csak a mélyebb vizekben, a partoktól távol úsznak.

A barázdásbálnák a legnagyobb bálnafajok közé tartoznak, súlyuk a 70 tonnát is elérheti, hosszuk pedig meghaladhatja a 20 métert.

Mostanában, amikor a koronavírus-járvány terjedésének lelassítására és megakadályozására sok millióan maradnak otthon, világszerte észleltek az emberek által elhagyott helyekre bemerészkedő vadállatokat. 

Neked ajánljuk
Lassan megtanuljuk: az ember és a természet jólléte ezer szálon függ egymástól A természet kizsigerelése bennünket is sérülékennyé tesz Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam