Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zavartalan költési időszaknak örülhetnek a tengeri teknősök

Az olajzöld fattyúteknősök tojásrakása évente ismétlődő turistaattrakciónak számít India partjainál, idén azonban sokkal kisebb erőfeszítésébe került a hatóságoknak a védett állatok zavartalan szaporodásának biztosítása.

Hetvenezer teknős vette az irányt Odisha Rookery homokos tengerparti strandja felé, hogy lerakja tojásait. Az évente ismétlődő esemény idén sokkal zavartalanabbul zajlott le, mivel időpontja egybeesett az Indiában kihirdetett 21 napos kijárási tilalommal.

Bár az emberi zavarás csökkent, a helyi halászok és önkéntesek most is sokat tettek azért hogy a tojásokat és az apró hüllőket megvédjék a kutyák és egyéb ragadozók támadásaitól.

A vízbe igyekvő apróságokra elsősorban a halászhálók jelentenek veszélyt, ezért a kormány saját hajóit vezényelte a területre a halászhajók távoltartása érdekében. Egy helyi környezetvédelmi szervezet szerint a zöld fattyúteknősök összpopulációjának mintegy fele az indiai partok mentén rakja le tojásait.

Olajzöld fattyúteknős Fotó: Pinku Halder/ Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Gyümölcsöző kényszerpihenőn a korallvilág idegenvezetői Időjárást előre jelző növények A tenger mélyén rejtőzik a világ leghalálosabb tava Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: returntonow.net
Vissza
Hírfolyam