2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közönségszavazás után megvan a budapesti állatkert tapírgyerekének neve (videókkal)

Több mint tízezer voks érkezett arra a szavazásra, amelyben a Budapesti Állat- és Növénykert látogatóinak segítségét kérték a nemrég bemutatkozott tapírkislány nevének kiválasztásában. A három név közül végül a Hada lett a befutó, amely spanyol nyelven tündért jelent.

Február 20-án reggelre örvendetes családi esemény történt a budapesti állatkert tapírjainál. Suki, az anyaállat egy életerős utódot, kislányt hozott világra. A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt az állatkert is be kellett zárjon, ezért úgy döntöttek, hogy legalább az interneten keresztül próbálják bemutatni az aranyos tapírkislányt a nagyközönségnek. Első lépésként összeállítottak egy kisfilmet, amely a jövevény születése utáni első napokban, hetekben készült.

Az állatkert munkatársai abba is bevonták a közönséget, hogy milyen nevet adjanak a kis jövevénynek. Az április 15-én lezárult szavazás végeredményeként lett Hada a kis tapír neve.

A valóban tündéri apróságot, illetve a tapírcsalád többi tagját mostantól az internet segítségével élőben, valós időben is meg tudják mutatni, ugyanis egy webkamerát állítottak a Dél-Amerika-kifutóra, ahol – több más újvilági fajjal együtt – a tapírok is laknak.

Bár a kis tapír most még nem lehet egész nap a kifutón, ha az időjárás engedi, a gondozók a délutáni órákban, általában a 13 és 17 óra közötti időszakban kiengedik. Így leginkább ebben az időszakban érdemes figyelni a webkameraképet.

A Dél-Amerika-kifutón kívül az állatkert néhány további kifutójára is rá lehet pillantani a webkamerák segítségével mindazoknak, akik állatkerti élményekhez szeretnének jutni. Ennek érdekében a szokásosnál is több hírt és képes beszámolót, illetve kisfilmet tesz közzé az intézmény, és rendszeresen adnak közre olyan tartalmakat is, amelyek az internet segítségével igyekeznek helyettesíteni az állatkerti tanulmányi célú látogatásokat, foglalkozásokat.

Mint a legtöbb magyarországi állatkert, a budapesti is köszönettel veszi, ha bárki támogatni szeretné a kedvenc állatát és az intézmény munkáját a járvány miatti zárvatartás idején. A támogatás módjáról ide kattintva lehet többet megtudni.

Neked ajánljuk
Rövid telet jósolt a budapesti állatkert medvéje Hiába próbáltak segíteni, majmok és madarak fagytak halálra egy texasi rezervátumban (videóval) Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam