2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai (képgalériával)

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Park egyébként turisták által sűrűn járt útjain most nyugodtan szendergő oroszlánfalkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől a koronavírus-járvány miatt március 25. óta lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el, és az orvvadászok elől védi az állatokat.

A felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

„Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel” – nyilatkozta Sowry.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj. A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

Sowry kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. „A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad” – fogalmazott.

Neked ajánljuk
Három évig tervezték a szélesszájú orrszarvúk költöztetését Örömhír: hegyi gorillák születtek a Virunga Nemzeti Parkban Adomány érkezett a szegedi Covid-osztály dolgozóinak Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam