2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai (képgalériával)

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Park egyébként turisták által sűrűn járt útjain most nyugodtan szendergő oroszlánfalkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől a koronavírus-járvány miatt március 25. óta lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el, és az orvvadászok elől védi az állatokat.

A felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

„Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel” – nyilatkozta Sowry.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj. A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.

Fotó: Twitter/Krugel National Park, Richard Sowry

Sowry kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. „A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad” – fogalmazott.

Neked ajánljuk
Új park jött létre a Városliget közelében (videóval) Dél-Afrikában naponta 80 tonna gabonát képesek feldolgozni a konténermalmok Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át 85 000 kg újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam