2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három elárvult grizzlybocsot mentettek meg Észak-Amerikában

Három magára maradt grizzlybocsot sikerült megmentenie egy tanyán élő családnak az Egyesült Államok északi részén lévő Montanában. A három testvér anyja rátámadt egy túrázóra a Glacier Nemzeti Parkban. A természetjáró rálőtt a grizzlyre, akit napokkal később találtak meg, és sérülései miatt kénytelenek voltak elaltatni.

Az anyamedve minden bizonnyal azért támadt a férfira, mert a bocsait védte. A három elárvult kölyköt napokkal később találta meg egy család, amelynek a hegyvidéki területen van tanyája. A bocsokat egy lasszó segítségével befogták, és átadták őket a vadvédelmi hatóságnak, a Montana Fish, Wildlife and Parks munkatársainak.

Ketten a megtalált bocsokból Fotó: romesentinel.com

A magukra maradt grizzlybocsok túlélési esélye a vadonban csekély lenne. Cumisüvegből táplálják őket, és minden bizonnyal állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, nem lehet már őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

A montanai hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a téli álmukból mostanában felébredő és táplálék után kutató medvék keresztezhetik az emberek útját, akiknek érdemes medveriasztót maguknál tartaniuk.

Neked ajánljuk
Lassan csapatokba állnak a túzokok Dévaványa térségében (képgalériával) Országos madárodú-kihelyezési program indul Gyönyörűek a nyíregyházi oroszlánkölykök (képgaléria) Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam