2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ritka rózsaszín delfineket láttak a Thai-öbölben (videóval)

A szakértők szerint az egyébként nehezen megpillantható állatok merészebbek lettek, mióta a koronavírus-járvány miatt eltűntek a turisták.

A felvételen három rózsaszín delfin látható, amely a halászhajó közelében úszik a Thaiföld délkeleti részén fekvő sziget, Ko Phangan partjai közelében.

A thaiföldi rózsaszínű delfin a keleti púposdelfin – más néven az indo-csendes-óceáni púposdelfin – egyik alfaja. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett fajokról vezetett vörös listáján is szerepel. A Thai-öbölben mintegy 150 rózsaszín delfin él a phuketi Tengerbiológiai Központ adatai szerint.

Fotó: Facebook/Southern Thailand

A központ igazgatója úgy vélte, az idegenforgalom visszaesése miatt a delfinek most jóval nyugodtabb körülmények között élhetnek, bátrabban viselkednek, ezért lehet látni őket.

Thaiföldön márciusban, amikor az országban kitört a koronavírus-járvány, több mint 76 százalékkal csökkent az idegenforgalom a tavalyihoz képest.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás E-kerékpáros túrákat kínál a Duna–Dráva Nemzeti Park A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam