2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az emberek eltűnésével több delfin látható a Boszporusz tengerszorosnál

Visszahódították a delfinek a Boszporusz tengerszorost: a hajóforgalom csökkenésével a tengeri emlősök egyre gyakrabban láthatók, és egyre közelebb úsznak a partokhoz.

„A hajózási és utasforgalom visszaesésének nagy hatása van a Boszporuszon” – fogalmazott Erol Orkcu, az amatőr és sporthalászok szövetségének elnöke.

A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a hajóközlekedés, emellett halászati tilalom van életben az Európát és Ázsiát összekötő, egyébként sűrű forgalmú tengerszorosban.

A delfinek visszatérése a szakértők szerint az egészséges ökoszisztéma jele.

Fotó: rfi.fr

A járvány előtt a horgászat mindennapos szokás volt az isztambuliak körében. A Galata-hídon és a Boszporusz partjain több ezer hobbihorgász gyülekezett naponta.

Törökországban 1983 óta tilos a tengeri emlősök vadászata, a delfineket törvény védi.

Neked ajánljuk
Az éghajlat átalakulása a felelős a delfineket sújtó bőrbetegség megjelenéséért Zsugorodik az északi-tengeri disznódelfinek populációja Egy régen betiltott vegyszertől szenvednek még most is a delfinek A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam