2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A mexikói hatóságok 15 ezer édesvízi teknőst találtak Kínába címzett ládákba csomagolva

A 158 faládából álló, Kínába szánt szállítmány mintegy 15 ezer édesvízi teknőst tartalmazott, köztük veszélyeztetett fajok példányait. A környezetvédelmi ügyészség hivatalának közlése szerint a faládákra egy Mexikóváros külterületén lévő teherfuvarozási létesítményben bukkantak rá.

A ládákban egyebek között fehérszájú iszapteknősök, nagy keresztmellű teknősök, nagyfejű iszapteknősök és vörösfülű ékszerteknősök voltak. Az állatok azonban nem voltak megfelelően megjelölve, és a szállítmány dokumentumai sem tükrözték, hogy a Kínába szánt küldemény milyen fajta teknősöket tartalmaz.

Fehérszájú iszapteknős Fotó: Shutterstock

A különféle vadon élő állatok kereskedelme az új koronavírushoz hasonló, emberre is veszélyes betegségek elterjedésének egyik lehetséges forrásaként merült fel az utóbbi időben.

Vörösszájú ékszerteknős Fotó: Shutterstock
Nagyfejű iszapteknős Fotó: wikimedia.org
Neked ajánljuk
Kihaltnak hitt békafajt fedeztek fel ismét Brazíliában Védett, ritka törpekaktuszokat ástak ki Mexikóban és csempésztek Magyarországra Gyöngyszemek a Gönyűi-homokvidékről: gyurgyalag, búbos banka, árvalányhajas gyep (videókkal) Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam