2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évszázadok óta először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában (videóval)

Csaknem 600 év után először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában. Utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Edinburghben. A brit szakemberek 2030-ig további gólyaszületésekben reménykednek.

A White Stork Project nevű kezdeményezés bejelentése szerint az öt fióka múlt pénteken bújt ki a tojásból a délkelet-angliai West Sussex megyei Knepp birtokon lévő három gólyafészek egyikében.

A gólya szülőpár üdvözli egymást, amikor a nőstény visszatér élelemmel a csibékhez
Fotó: whitestorkproject.org/Brad Albrecht

A helyiek beszámolója szerint a gólyapár – amely már tavaly is próbálkozott az utódnemzéssel, ám akkor sikertelenül – szorgosan eteti fiókáit a tölgyfán lévő fészekben. A White Stork Project szakemberei szerint

utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Nagy-Britanniában: akkor az edinburgh-i St. Giles-székesegyház tetején bújtak ki a tojásból a fiókák.

A projektben részt vevők azt szeretnék, ha 2030-ig egy legkevesebb ötven költőpárból álló fehérgólya-populáció jönne létre Anglia déli részén.

Neked ajánljuk
Sikerült megmenteni a legritkább nagy-britanniai hüllő élőhelyét Ritka hosszú halgyíkfosszíliát találták Nagy-Britanniában (videóval) Ledolgozta első napját a világ leendő legnagyobb tengeri szélerőműve A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam