2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évszázadok óta először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában (videóval)

Csaknem 600 év után először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában. Utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Edinburghben. A brit szakemberek 2030-ig további gólyaszületésekben reménykednek.

A White Stork Project nevű kezdeményezés bejelentése szerint az öt fióka múlt pénteken bújt ki a tojásból a délkelet-angliai West Sussex megyei Knepp birtokon lévő három gólyafészek egyikében.

A gólya szülőpár üdvözli egymást, amikor a nőstény visszatér élelemmel a csibékhez
Fotó: whitestorkproject.org/Brad Albrecht

A helyiek beszámolója szerint a gólyapár – amely már tavaly is próbálkozott az utódnemzéssel, ám akkor sikertelenül – szorgosan eteti fiókáit a tölgyfán lévő fészekben. A White Stork Project szakemberei szerint

utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Nagy-Britanniában: akkor az edinburgh-i St. Giles-székesegyház tetején bújtak ki a tojásból a fiókák.

A projektben részt vevők azt szeretnék, ha 2030-ig egy legkevesebb ötven költőpárból álló fehérgólya-populáció jönne létre Anglia déli részén.

Neked ajánljuk
100 tagú gólyacsapat költözött Beremendre Páva is próbálta, végül pulyka költötte ki – Egy elárvult babagólya története (videóval) Drónrajok reptetésében értek el elképesztő áttörést az ELTE kutatói (videóval és képgalériával) Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam