2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évszázadok óta először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában (videóval)

Csaknem 600 év után először születtek vadon fehér gólyák Nagy-Britanniában. Utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Edinburghben. A brit szakemberek 2030-ig további gólyaszületésekben reménykednek.

A White Stork Project nevű kezdeményezés bejelentése szerint az öt fióka múlt pénteken bújt ki a tojásból a délkelet-angliai West Sussex megyei Knepp birtokon lévő három gólyafészek egyikében.

A gólya szülőpár üdvözli egymást, amikor a nőstény visszatér élelemmel a csibékhez
Fotó: whitestorkproject.org/Brad Albrecht

A helyiek beszámolója szerint a gólyapár – amely már tavaly is próbálkozott az utódnemzéssel, ám akkor sikertelenül – szorgosan eteti fiókáit a tölgyfán lévő fészekben. A White Stork Project szakemberei szerint

utoljára 1416-ban jegyeztek fel fehérgólya-születést Nagy-Britanniában: akkor az edinburgh-i St. Giles-székesegyház tetején bújtak ki a tojásból a fiókák.

A projektben részt vevők azt szeretnék, ha 2030-ig egy legkevesebb ötven költőpárból álló fehérgólya-populáció jönne létre Anglia déli részén.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás hozott vissza egy növényt Nagy-Britanniába Kis Csoda lett a washingtoni állatkertben három hónapja született óriáspanda neve (videókkal) Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával) Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam