2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Őshonos, fehér parlagi szamár született Debrecenben

Idén különösen szépen gyarapodik a Debreceni Állat- és Növénypark parlagiszamár-ménese. Az elmúlt két hónapban második alkalommal született egészséges utód. A jó erőben lévő, kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így gondozói a Guszti névre keresztelték.

A sokat játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapatot a vidámpark területén található karámban tekinthetik meg a látogatók.

A debreceni állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért egészen az alapítás óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak.

A nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló, idén megújult külsejű csacsifogat szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

Guszti a szüleivel Fotó: Debreceni Állat-, Növénykert és Vidámpark

A többi lakóhoz hasonlóan az állatkert legifjabb csacsija is várja az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás neki sok-sok örömet, az állatparknak pedig hatalmas segítséget jelentene. Részletek a www.zoodebrecen.hu/tamogatas oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist (videóval) Újabb lépés a kihalás szélén álló orrszarvúalfaj megmentésére Videó a fővárosi állatkert párduchölgyéről Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam