2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdei iskolákat alakítottak együtt szlovák és magyar erdőgazdaságok

Erdei iskolákat alakítottak szlovák és magyar erdőgazdaságok közösen a szlovákiai Léván és a Nógrád megyei Somoskőn az „Erdészek a környezeti nevelésért” című programon belül. A cél a fiatal generáció környezettudatosságának javítása.

Léván egy használaton kívüli romos épületet alakították át interaktív erdei iskolává, Somoskőn egy 5900 négyzetméteres kirándulóközpontot építettek át, bővítve a szálláshely-kapacitást, a közösségi teret és a szolgáltatásokat. Az interaktív bemutatótérben a térség turisztikai, történelmi, geológiai látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők.

A lévai erdei iskola létesítményei 4100 négyzetméteres területen épültek fel úgy, hogy a szakemberek bevitték az erdőt a városba. A Léva belterületén lévő komplexumban ugyanis zöld szigetet képez az udvaron egy mini arborétum.

A cél a határ menti térség vonzerejének növelése volt, ennek egyik eszköze pedig a fiatal generáció környezettudatosságának javítása, természettudományi ismereteik bővítése az erdei iskolák segítségével.

Fotó: bumm.sk

A program a létesítmények kialakításán túl szakmai és játékos programokat, műhelymunkát, és a nagyközönség számára szervezett rendezvényeket is tartalmazott.

A Lesy SR a magyarországi Ipoly Erdő Zrt.-vel partnerségben vett részt a határon átnyúló Interreg pályázaton. Az uniós pályázat teljes költségvetése 1 millió 438 ezer euró volt, ebből a Lesy SR 723 ezer, az Ipoly Erdő Zrt. 715 ezer euró összegben valósította meg a pályázatban meghatározott célokat, és mindkét partner jelentős önrésszel egészítette ki az elnyert összeget.

Neked ajánljuk
Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is Kárpátalján hosszú távú hulladékkezelési projekt készül Madagaszkár – A kaméleonok földje
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam