2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tizenkét méteres bálnatetem sodródott partra Nagy-Britanniában

Az interneten közzétett képeken látszik, ahogy a nagy testű emlős, feltehetőleg egy közönséges barázdásbálna, élettelenül fekszik a hátán a délkelet-angliai Essex megyében lévő Clacton-on-Sea egyik homokos partjának közelében.

A British Divers Marine Life Rescue nevű jótékonysági szervezet a tetem mérete alapján arra következtet, hogy fiatal példányról lehet szó.

Fotó: Twitter/Essex Police

A Tengerészet és Parti Őrség Hivatalának közlése szerint a rendőrök azután érkeztek ki a helyszínre, hogy péntek hajnalban bejelentések érkeztek egy „méretes objektumról” a parton.

Az essexi rendőrség lezárta a területet, felszólította a helyieket, hogy ne közelítsék meg a tetemet, amelynek elszállítását már szervezik.

Fotó: Twitter/Essex Police

A közönséges barázdásbálna a világ második legnagyobb emlőse a kék bálna után. A Természetvédelmi Világalap (WWF) a veszélyeztetett fajok közé sorolja.

Neked ajánljuk
Két hónap alatt több mint 350 elefánt múlt ki Botswanában (videóval)) Szokatlanul sok szardínia vonul a dél-afrikai partok mentén Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam