2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tizenkét méteres bálnatetem sodródott partra Nagy-Britanniában

Az interneten közzétett képeken látszik, ahogy a nagy testű emlős, feltehetőleg egy közönséges barázdásbálna, élettelenül fekszik a hátán a délkelet-angliai Essex megyében lévő Clacton-on-Sea egyik homokos partjának közelében.

A British Divers Marine Life Rescue nevű jótékonysági szervezet a tetem mérete alapján arra következtet, hogy fiatal példányról lehet szó.

Fotó: Twitter/Essex Police

A Tengerészet és Parti Őrség Hivatalának közlése szerint a rendőrök azután érkeztek ki a helyszínre, hogy péntek hajnalban bejelentések érkeztek egy „méretes objektumról” a parton.

Az essexi rendőrség lezárta a területet, felszólította a helyieket, hogy ne közelítsék meg a tetemet, amelynek elszállítását már szervezik.

Fotó: Twitter/Essex Police

A közönséges barázdásbálna a világ második legnagyobb emlőse a kék bálna után. A Természetvédelmi Világalap (WWF) a veszélyeztetett fajok közé sorolja.

Neked ajánljuk
Hetventonnás bálnatetemet emeltek ki a Földközi-tengerből (videókkal) Kevesebb áldozata volt tavaly az emberek és elefántok közötti konfliktusnak Srí Lankán Elpusztult a világ egyik legritkább madara Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam