2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyílt a kutyahúsfesztivál a kínai Julinban a koronavírus-járvány ellenére

Megnyílt hétfőn az elhíresült kutyahúsfesztivál a délnyugat-kínai Julinban annak ellenére, hogy a kínai kormány kampányt hirdetett az állatok jólétének védelmére, és azért, hogy csökkentse az új koronavírus-járvány által előtérbe került közegészségügyi kockázatokat. Aktivisták remélik, hogy a fesztivál napjai megvannak számlálva.

Az évente megrendezett tíznapos fesztivál több ezer látogatót vonz a városba, sokan közülük azért érkeznek, hogy ételkészítés céljára vásároljanak a ketrecekben sűrűn összezsúfolt állatokból.

„Remélem, hogy Julin az állatok érdekében, de az emberek egészsége és biztonsága érdekében is meg fog változni. Hatalmas közegészségügyi kockázatot jelent az, hogy engedélyezik a tömeges rendezvényeket a kutyahús kereskedelmére és fogyasztására zsúfolt piacokon és éttermekben egy fesztivál nevében” – hangoztatta Peter Li, a Humane Society International állatvédő csoport kínai szakembere.

Londoni tiltakozás 2017-ben a kínai kutyahúsfesztivál ellen Fotó: Shutterstock

A koronavírus, amely a feltételezések szerint a denevérektől eredve lépett át egy közvetítő állat révén az emberre egy vuhani piacon, arra kényszerítette Kínát, hogy átértékelje az állatokkal való kapcsolattartását, és a kormány bejelentette, hogy betiltja a vadállat-kereskedelmet.

Áprilisban Sencsen volt az első város Kínában, amely betiltotta a kutyahús fogyasztását. A mezőgazdasági minisztérium a kutyákat az élő állat kategóriából átsorolta a házi kedvenc kategóriába, de egyelőre nem világos, hogy ez miként hat a julini kutyahús-kereskedelemre.

Csang Csian-csian állatvédő aktivista szerint csak idő kérdése a fesztivál betiltása. Mint mondta, a húskereskedőkkel folytatott beszélgetéseik alapján úgy vélik, hogy a kutyahúsfogyasztás a jövőben tilos lesz, de a betartatása hosszú és nehéz folyamatnak ígérkezik.

Neked ajánljuk
Már 500 kilométert gyalogolt Kínában egy elefántcsorda (videókkal) Rohamléptekben folyik az erdőtelepítés Kínában (videóval) Sikerült megegyezni: nem fektetnek többé külföldön szénerőművekbe a G7 tagjai A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam