2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

18 franciabulldog-kölyköt mentettek meg a rendőrök a Balatonnál (videóval)

Kiskutyákat foglaltak le két külföldi állampolgártól június végén Hévízen. A keszthelyi rendőröket egy szállodához hívták. A szálláshely több lakójának feltűnt, hogy valami nincs rendben. Furcsa zajokat hallottak egy szobából, amikor azonban a legnagyobb kánikulában az erkélyéről nyüszítés hallatszott, kihívták a rendőröket.

A picurka kölyköket olyan kegyetlenül tartották, hogy a szomszédok a saját erkélyükről locsoltak át vizet nekik a forróságban, arról sem gondoskodtak a „gazdáik”.

– Inkább mondanám őket kereskedőknek – mondta Somogyi Zoltán, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány elnöke, aki az éjszaka közepén indult el az állatokért a rendőrség hívására. A 18 kiskutyából a legidősebbek mindössze 7-8 hetesek lehettek, a legfiatalabbak pedig 3-4 hetesek.

Kutyákat 15 hetesnél fiatalabb korban nem lehet kivinni az országból, de az, hogy ilyen pici állatokat ilyen helyzetben találtak, önmagában kimeríti az állatkínzás fogalmát

nyilatkozta a szakember a likebalaton.hu-nak.

A megyei rendőr-főkapitányság egy német állampolgárságú nő és cseh férfi társa ellen indított eljárást az ügyben. A keszthelyi nyomozók a helyszínen tapasztaltak alapján állatkínzás vétsége miatt indítottak nyomozást.

Az állatorvosi vizsgálat után kiderült, hogy az állatok egytől egyig betegek, többféle fertőző betegségük van. A külföldi páros tehát abban is vétkes, hogy betegséget terjesztettek az országban betegen hurcolt kiskutyákkal.

A kölyköket feltehetően ki akarták vinni az országból. A zalai határnál gyakran találkoznak csempészettel foglalkozó kereskedőkkel a rendőrök. Egy francia bulldog kiskutya külföldön legalább 100-200 ezer forintért adható el, a jó kennelből származókért ennek bőven a dupláját is elkérik.

Az állatvédő az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy aki saját állatot szeretne, inkább fogadjon örökbe, minthogy piacon vagy ellenőrizhetetlen alomból, tenyésztőtől vásárol, mert sok esetben az illegális szaporítókat, kereskedőket támogatja. Sok a szerencsétlen sorsú kutya és cica, akik gazdira várnak, egy örökbefogadással bárki állatvédő lehet, és az állatmentők munkáját is támogatja vele.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány aktivistái, önkéntesei évek óta szívvel-lélekkel segítik, mentik a bajba jutott állatokat, 0–24 órában működnek. Egyik fő tevékenységük, hogy minden eszközzel igyekeznek fellépni az etikátlan állatszaporítás és csempészet ellen.

Neked ajánljuk
Veszélyeztetett bambuszcápakölyköket sikerült visszatelepíteni Thaiföldön Újabb földterületeket vesztettek el a brazil őslakosok (videóval) Mégis történt valami a Tajsan atomerőműben, de Kína csak kis meghibásodásról beszél Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: likebalaton.hu
Vissza
Hírfolyam