2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

18 franciabulldog-kölyköt mentettek meg a rendőrök a Balatonnál (videóval)

Kiskutyákat foglaltak le két külföldi állampolgártól június végén Hévízen. A keszthelyi rendőröket egy szállodához hívták. A szálláshely több lakójának feltűnt, hogy valami nincs rendben. Furcsa zajokat hallottak egy szobából, amikor azonban a legnagyobb kánikulában az erkélyéről nyüszítés hallatszott, kihívták a rendőröket.

A picurka kölyköket olyan kegyetlenül tartották, hogy a szomszédok a saját erkélyükről locsoltak át vizet nekik a forróságban, arról sem gondoskodtak a „gazdáik”.

– Inkább mondanám őket kereskedőknek – mondta Somogyi Zoltán, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány elnöke, aki az éjszaka közepén indult el az állatokért a rendőrség hívására. A 18 kiskutyából a legidősebbek mindössze 7-8 hetesek lehettek, a legfiatalabbak pedig 3-4 hetesek.

Kutyákat 15 hetesnél fiatalabb korban nem lehet kivinni az országból, de az, hogy ilyen pici állatokat ilyen helyzetben találtak, önmagában kimeríti az állatkínzás fogalmát

nyilatkozta a szakember a likebalaton.hu-nak.

A megyei rendőr-főkapitányság egy német állampolgárságú nő és cseh férfi társa ellen indított eljárást az ügyben. A keszthelyi nyomozók a helyszínen tapasztaltak alapján állatkínzás vétsége miatt indítottak nyomozást.

Az állatorvosi vizsgálat után kiderült, hogy az állatok egytől egyig betegek, többféle fertőző betegségük van. A külföldi páros tehát abban is vétkes, hogy betegséget terjesztettek az országban betegen hurcolt kiskutyákkal.

A kölyköket feltehetően ki akarták vinni az országból. A zalai határnál gyakran találkoznak csempészettel foglalkozó kereskedőkkel a rendőrök. Egy francia bulldog kiskutya külföldön legalább 100-200 ezer forintért adható el, a jó kennelből származókért ennek bőven a dupláját is elkérik.

Az állatvédő az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy aki saját állatot szeretne, inkább fogadjon örökbe, minthogy piacon vagy ellenőrizhetetlen alomból, tenyésztőtől vásárol, mert sok esetben az illegális szaporítókat, kereskedőket támogatja. Sok a szerencsétlen sorsú kutya és cica, akik gazdira várnak, egy örökbefogadással bárki állatvédő lehet, és az állatmentők munkáját is támogatja vele.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány aktivistái, önkéntesei évek óta szívvel-lélekkel segítik, mentik a bajba jutott állatokat, 0–24 órában működnek. Egyik fő tevékenységük, hogy minden eszközzel igyekeznek fellépni az etikátlan állatszaporítás és csempészet ellen.

Neked ajánljuk
A csecsemő denevérek is gügyögnek Mégsem halt ki az ezüstfejű antechinus Németh Lajos meteorológus véleménye a magyar mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról (videó) Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: likebalaton.hu
Vissza
Hírfolyam