2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Apró, egzotikus békát fedeztek fel egy walesi élelmiszerbolt banánjai között

A carmarthenshire-i Llanelli város Asda szupermarketének egy éles szemű dolgozója vette észre a hüvelyknyi állatot június 29-én, és rögtön hívták az RSPCA elnevezésű brit állatvédő egyesületet. A rejtőzködő kétéltű több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából.

A békát Asdának nevezték el. Úgy vélik, Kolumbiából érkezett, ahol évente több százezer tonna gyümölcsöt termesztenek és szállítanak Nagy-Britanniába. A kétéltűek képesek lelassítani az anyagcseréjüket bizonyos körülmények között, Asda valószínűleg így élte túl a hosszú utat étel-ital nélkül, hidegben – számolt be róla a BBC hírportálja.

Az állatvédők a Slient World Zoo To You nevű vízi állatközpontba vitték, ahol nedves környezetben, növények között él, legyeket és szöcskéket eszik.

Fotó: RSPCA

Az RSPCA munkatársa, Gemma Cooper azt mondta, úgy vélte, mindent látott már, de ez a „banándráma" még neki is új volt. Az állatvédő megköszönte a bolt dolgozóinak, hogy vigyáztak a kis békára, míg ők ki nem érkeztek.

A Silent World szakértője, Ginny Spenceley szerint mióta nem permetezik vagy kezelik a gyümölcsöket, nem ritka, hogy egy-egy béka vagy pók bekerül a szállítmányba.

A leveli békáknak mintegy 800 faja ismeretes, több mint 600 közülük Közép- és Dél-Amerikában él.

Neked ajánljuk
Korallpopulációjának felét elveszítette az ausztrál Nagy-korallzátony az 1990-es évek óta A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását sürgette a miniszteri biztos A természetet is védik a Paks II. beruházás során, és a város is zöldül A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam