2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kis panda érkezett a budapesti állatkertbe, és megnyílt a Lepkekert is

A vörös macskamedve néven is ismert kis pandák, további ismert nevükön vörös pandák kifutójába érkezett a csaknem tízéves nőstény, Auróra mellé Bendegúz, az egyéves hím az egyik németországi állatkertből.

A fajnál a hímek másfél éves koruk körül válnak ivaréretté, így a szakemberek bíznak a jövőbeli szaporulatban.

Az elmúlt időszakokban sok kisállattal bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert: a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, a rózsás flamingóknál, a kihalástól fenyegetett tarvarjaknál, a tapíroknál, a kétpúpú tevéknél, a prérikutyáknál, a fekete hattyúknál és sok más állatnál is lehet kölyköket vagy fiókákat látni.

Pillangó a Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertjében 2020. július 12-én. A budapesti állatkert szezonális bemutatóhelye, a Lepkekert általában június elejétől látogatható szeptember végéig. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt a lepkekerti szezon csak most kezdődhetett el
Fotó: MTI/Kovács Attila

Új fajok is érkeztek, például a sokáig kihaltnak hitt Parma-kenguru vagy az aranyszőrű takin, amelynek kultúrtörténeti érdekessége, hogy a görög mitológiai történetekben feltűnő aranygyapjú eredetileg minden valószínűség szerint erre az állatra vezethető vissza.

Az intézmény tájékoztatása szerint szombattól a 240 négyzetméteres Lepkekert is megnyitott, ahol 1200 köbméternyi légterében 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyede látható, a látogatók lepkék között sétálhatnak.

Neked ajánljuk
Még sosem jött világra vadonban gorillakölyök fogságban született szülőktől – mostanáig „Zöld lista” készül a veszélyeztetett fajok megőrzéséért Fotókon a sok pelyhes flamingóbébi a budapesti állatkertben Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam